טינטון

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

19/12/2007 | 12:01 | מאת: יובל

שלום אני בן 27, בריא בדר"כ (מורח רק משחת "פרוטופיק" לבעיית עור), לא חשוף לגורמי רעש. לפני כחודש כששכבתי בלילה לישון שמעתי ציפצופים באוזניים (הדבר הורגש לאחר שכיביתי את המחשב בחדר), מאז בכל פעם אני שומע ציפצופים כשאין רעשים בחדר. אציין שהציפצופים נשמעים רק בלילה כשיש שקט מוחלט. האם זה אומר שיש לי את מחלת הטינטון? יכול להיות שזהו מצב פסיכולוגי שנובע מכך שיום אחרי המקרה קראתי מאמרים באינטרנט על הנושא, ומאז אני חושב על כך בשינה? תודה מראש יובל

19/12/2007 | 22:18 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב זה מאוד נורמלי לחוש בטיניטוס בזמן שיש שקט סביבתי, ואחד הטיפולים היעילים הוא רחשי טבע בחדר - אני ממליצה בחום במצבים שכאלה להתקין תכנה חינמית נחמדה על המחשב - מצורף קישור להורדת התוכנה. בפרק על טיניטוס, יש קישור ל aire freshener. אופציה אחרת - להחזיק בחדר השינה מזרקת מים דקורטיבית, אקווריום... משהו שירחיש את הסביבה. http://www.tinnitus.co.il/HTMLs/home.aspx?BSS333=12517 ובכלל קרא באותו קישור על טיניטוס ותרגע :) בברכה ד"ר טלי מרק

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס