ירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

19/12/2007 | 09:14 | מאת: אברהם

שלום האם טיפול מסיבי באנטיביוטיקה (בזריקות,ובכדורים) עלול לגרום נזק לשמיעה ? תודה

19/12/2007 | 22:13 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום אברהם יש סוגי אנטיביוטיקה שהם אוטוטוקסיים כלומר רעילים לאוזן הפנימית. למשל סטרפטומיצין, נאומיצין וכו'. גם תרופות כמוטרפיות יכולות להיות רעילות לאוזן פנימית. כמובן שהרופאים מודעים לכך ומטפלים בתרופות המסכנות את השמיעה בזהירות רבה, אבל אם יש מצב מסכן חיים שבו חייבים לתת דווקא תרופה ממשפחות אלה - אין ברירה ועושים זאת למרות הסיכון לשמיעה. בברכה ד"ר טלי מרק

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס