ציפצופים באוזניים

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

05/01/2011 | 18:51 | מאת: מלי

דר טליה שלום , אמא שלי (65)סובלת מרעשים באוזניים- בשתיהן. כמו רעש שפותחים גז....זה גורם לה לחוסר שיווי משקל רציני מאוד. הרופא המליץ על CT ראש במקביל קיבלה כדורים בטיסטן תופעה זו קרתה לה בעבר לפני כשנתיים ולקח לה הרבה מאוד זמן עד שעבר החוסר איזון. כמו כן היתה בזמנו..בא.א.ג ,עשתה בהדסה בדיקות אוזניים מקיפות ללא אבחון כלשהו וכן CT ראש ללא אבחון. מה יש לה? יש טיפול?למה זה חזר שוב? אנא תשובתך המהירה....

07/01/2011 | 19:41 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. טיניטוס לא גורם להפרעה בשווי משקל, אבל יש מחלות שגורמות גם להפרעת שווי משקל, גם טיניטוס וגם ליקוי שמיעה - בדרגות שונות. כמובן חשוב מאוד לבדוק שמיעה, ואם יש ליקוי שמיעה להתאים מכשירי שמיעה. חשוב להבין שהתאמה נכונה של מכשירי שמיעה היא חלק עיקרי בטיפול בטיניטוס. 2. נכון מאוד לבצע CT, וגם הכדורים יכולים לעזור לשווי המשקל. 3. כדאי להיבדק בפיזיוטרפיה וכן לנסות טיפול לשיפור שווי המשקל - ולו גם תרגילים לבצוע בבית כדי שהתפקוד ישאר טוב. 4. אם לא יהיה שיפור - כדאי לגשת למרפאת סחרחורת. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס