שאלה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

16/11/2010 | 21:39 | מאת: יונתן

היי יש לי בעייה. בתור אדם צעיר יוצא לי מדי פעם לצאת למועדונים ומקומות בסגנון שבהם יש רעש חזק. עד לפני כשבועיים כשהייתי יוצא ממקום רועש כזה, הצלצולים באוזניים היו עוברים תוך כשעה-שעתיים וזה היה נורמלי. אבל פתאום, יום אחד הצלצלולים המשיכו כ-4-5 ימים! (רק באוזן ימין). פניתי לרופאת אאג ולאחר בדיקת שמיעה (שיצאה תקינה) חזרתי אליה והיא טוענת שהכל בסדר ופשוט כשאני יוצא למקומות רועשים להשתמש באטמי אוזניים. עשיתי זאת אתמול, אך שוב, יש לי צלצולים באוזן כבר לפחות 24 שעות ואני מאמין שיקח עוד יום - יומיים עד שהם יעברו. השאלה שלי היא כזאת: האם יש אטמי אוזניים שיכולים לפתור את הבעייה שלי כך שאוכל לחזור לשיגרה שלי? והאם יש חשש שהשמיעה שלי תיפגע אם אמשיך ללכת למקומות רועשים? תודה רבה על העזרה!

17/11/2010 | 22:11 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב תמשיך להנות ואל תפסיק לבלות. אתה יכול להמשיך ללכת למקומות הרועשים באופן חריג עם אטמים ואם אתה רוצה יותר נאים וטובים כדאי שתרכוש כאלה לפי מידה. אל תשתמש באטמים במקומות "סבירים" שבהם הרעש נורמלי כמו מסעדות, קניונים, קולנוע וכו', אלא באמת במועדונים. הסיכוי לליקוי שמיעה בשל חשיפה מזדמנת לרעש של בילוי הוא זעום ביותר וזניח. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס