איך נזהרים מירידה בשמיעה?

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

04/07/2010 | 16:07 | מאת: אפרת

אני בת 23, כשהייתי בת6 עשיתי ניתוח להוצאת נוזלים באוזניים. בשנים האחרונות התחלתי לחוש ירידה בשמיעה וכשפניתי לרופא הוא שלח אותי לבדיקת שמיעה שהראתה שאני על הגבול בין שמיעה נומלית ללקות שמיעה. הוא הוסיף ואמר שעם השנים השמיעה תרד לי יותר ויותר ומתישהו אני אצטרך מכשיר, מה אני יכולה לעשות כדי לעקב את התהליך? אולי יש כמה טיפים של מה לעשות או לא לעשות כמו למשל האם שחייה מזרזת לקות שמיעה? האם להימנע מזה? וכו'

05/07/2010 | 14:04 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב קודם כל בואי ונרגיע אותך : המצב יכול להיות סטטי שנים רבות מאוד מאוד, ואף אחד לא "ידביק" לך מכשירי שמיעה שלא לצורך... אז אין טעם לחיות מהיום והלאה בפאניקה. מאחר ואת ממין נקבה, סביר להניח שאת לא עובדת בעבודות עתירות רעש כמו קידוחים, מסגרות, נגרות, מפעלים רועשים וכו'. אם השמיעה גבולית כדאי שלא לעבוד במקומות שכאלה. שחייה היא סתם כייף ובריאות ואין קשר לשמיעה. אסור לחטט באוזניים בכל מקרה גם אצל אנשים בריאים. במסיבות רועשות מאוד חתונות והופעות = כדאי ללכת עם אטמי אוזניים. גם המשפט הזה נכון לכולם ולא לך במיוחד.... פרט לכך תחיי חיים מאושרים ואל תהיי בלחץ. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס