טינטון ולחץ נפשי

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

09/05/2010 | 19:02 | מאת: שלוש

הי ד"ר יש לי טינטון כבר 7 שנים חיי איתו פחות או יותר ובעיקר מוטרד ממיגבלות סוציאליות (יצאה למקומות רועשים וכו) וכמו כן מוטרד מאוד מאוד מזה שהוא יתגבר ולמעשה יוציא אותי מדעתי שאלה לי זה התחיל באופן מפתיע לפני 7 שנים לאחר תקופה מאוד לחוצה בחיי בהתחלה לא הטריד אותי אבל בשנים האחרונות לפעמים זה היה בלתי ניסבל אין לי ירידה בשמיעה וכל הבדיקות שלי תקינות (בן40) אני יודע שאלית הבאה קצת לא "פיירית" אבל יש סיכוי שזה הופיע בגלל אותו לחץ נפשי ואולי באותה המידה זה גם ילך? או שאין קשר בין הדברים והסיכוי שזה יעבור הוא למעשה קלוש? תודה לך על תשובתך

11/05/2010 | 17:56 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב קודם כל אתה בהחלט צודק בתחושה שלך והשאלה היתה מאוד הוגנת ונכונה. טיניטוס מופיע לרוב בשל שילוב בין סטרס (בלי קשר לאיזה סוג של סטרס) לבין משהו שקשור לאוזן/שמיעה/איזור האוזן. יכולה להיות כמובן ירידת שמיעה (הכי שכיח אבל לא מחייב) דלקת, בעיה בשן שגורמת כאב קורן לאוזן, פרק לסת, אוזן סתומה בשל לכלוך או גרוד - משהו אפילו טפשי ביותר. יש אנשים למשל, שאצלם הטיניטוס מתחיל אחרי ניקוי אוזניים - גם כואב להם, גם יש ליקוי שמיעה בשל הפקק שהווה את הצורך בניקוי... אבל מה שברור - בלי סטרס לא יהיה טיניטוס בצורה של תופעה מטרידה. בעצם אתה שאלת בעקיפין אם כשלא תהיה בסטרס הטיניטוס יעלם - והתשובה לכך היא "לא באופן מיידי ולא בהקשר ישיר, אבל בעקיפין - יש את האופציה". מה שברור הוא שכשאתה בסטרס התופעה לא תעלם :) חלק גדול מטיפול TRT, לכן, הוא טיפול בסטרס כלפי הטיניטוס, וחלק גדול מכך הוא להסביר את התופעה. כשאנחנו מבינים אנחנו רגועים יותר ויש לנו אסטרטגיות נכונות יותר לטיפול ... בברכה, ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

11/05/2010 | 20:18 | מאת: אתוש

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס