כאבי אוזניים מטורפים לאחר חשיפה לרעש

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

01/05/2010 | 17:11 | מאת: אבודה

ד"ר טליה מרק שלום רב, לפני זמן רב נחשפתי במשך שבועיים לרעש אינטנסיבי של כבישים, צופרים, רמזורים, אופנועים ש'טסים' על הכביש, כשגרתי ליד כביש. רוב הזמן הרכבתי אוזניות נגד רעש ובכל זאת, לאחר ששהיתי שם - ומאז, אני חשה כאבי תופת בכל החלק הפנימי של האוזן. זה אומר שכשאני הולכת בצעדים מהירים מידי, אני חשה את האוזן הפנימית, והיא כואבת לי. כשאני מסובבת ראש ימינה או שמאלה - כואב לי. כשאני מקלידה במקלדת, ההלמות של ההקלדה כאילו 'מרעידות' לי את עור התוף וכואב לי בתוך האוזן. כשאני רוכבת על אופניים, מעצם תנועת הגוף כואבות לי האוזניים. אני לא מסוגלת לעשות פעילות גופנית אינטנסיבית כי זה מכאיב לי באוזן. רעשים רועמים גורמים לי לויברציה שלילית באוזן. לפעמים סתם יש לי התכווצות או כאב נוראי בתוך האוזן. אני חוששת שנגרם לי נזק בלתי הפיך וממש מפחדת. רציתי לשאול - אני עדיין - לצערי הרב - מצויה בדירה רועשת. האם המשך שהות שם יכול להזיק לי? אני יכולה - במחיר כספי מסוים לעבור לדירה שקטה יותר. אולם יש לכך מחיר כספי, ואהיה מוכנה לשלם את המחיר הזה אם אדע בודאות שהמשך שהות בדירה הרועשת מזיק לי עד כדי כך שהמחיר הזה שווה. מעבר לנזק הפיזי, קשה לי להתרכז עם הרעש הזה. אני סובלת מרגישות לרעשים, בעבר הייתי עוברת דירות כל אימת שהדירה נחשפה למטרדי רעש. אולם מעולם לא חוויתי של כאב כל כך עמוק בחלק הפנימי של האוזן עד כדי כ שכל סיבוב של הצוואר גרם כאב עמוק עד גזע המוח ועד הצוואר. אני ממש מודאגת שקרה לי משהו בלתי הפיך. הכאבים האלו - יותר משהם כואבים הם מפחידים ואינ חוששת שקרה לי משהו שלא ניתן לתיקון. אודה לתשובתך המהירה בתודה, אבודה

02/05/2010 | 22:35 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אני מבינה שאת נודדת בעקבות השקט. זה לא הדבר הכי נכון כי תמיד יכול להגיע רעש חזק. כשיש תופעה חריגה כמו דירה באמת רועשת על כביש ראשי = יש תגובה ראשונה של אי נוחות חמורה שיכולה גם להיות עם כאבי ראש וכו'. מה שקורה אחרי שבוע או שבועיים זו תופעה של הסתגלות והמוח לומד לחיות גם בדירה הזו... כך שאולי זה כבר דבר שקרה אצלך כי הבנתי שהמצב פחות גרוע. הכאבים שאת מתארת מתאימים למתח ניכר של שרירי צואר ועורף ומה שמאוד מקל במצבים אלה זה כדורים מהמשפחה של וולטרן, חימום מקומי ועיסוי של הצואר והמצח. בברכה, ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

03/05/2010 | 09:02 | מאת: אבודה

ותודה על תגובתך. יש לי היסטוריה לא קלה של מעברי דירות עקב רעשים. אצלי התרחשה תופעה הפוכה - כשנכנסתי לדירה על הכביש הראשי - יכולתי לחיות עם זה יומיים שלושה, אך ככל שנקפו הימים - כאבי האוזניים החריפו, הריכוז פחת, ולא יכולתי לחיות כך. נאלצתי לעזוב את הדירה חרף העובדה ששילמתי את מיטב כספי עליה. היא עכשיו עומדת ריקה, וזו דירה ממש יפה ומשופצת. כך גם התרחש אצלי עם 'רעשי תקרה' ו'רעשי קיר' שהיה צמוד לגרם מדרגות - בשבועיים שלושה הראשונים זה היה בסדר אך ככל שנחשפתי יותר לכך, הרגישות גברה, בניגוד למצופה שבו אדם יסתגל. לגבי כאבי האוזניים - לפני מספר חודשים נפלתי מגרם מדרגות ונחבלתי. במיון לא מצאו שום דבר למרות שהתללוננתי על כאבים בצומת שבין האוזן ללסתות - המחשבה שאיזה עצם שמיעה עדינה נפגעה די מפחידה אותי. הכאבים החריפו אחרי הנפילה. הגעתי שוב למיון ולא מצאו כלום. חלפו מספר חודשים, ועברי לדירה הרועשת. ואז הכאבים חזרו דווקא עם הרעש. אם אלו כאבי שרירי הצוואר מדוע הם מופיעים דווקא ברעש? אני לא יכולה לקשור את זה לאוזניות שהרכבתי כי הן היו חיצוניות. אם כי הן לוחצות על שרירי הצוואר, זה חיצוני ולא פנימי. לגבי חשיפה לכביש ראשי - את אומרת שמתרגלים. אולם לפי המידע שברשותי (אני עוסקת בעבודתי במחלות מקצוע) - חשיפה לרעשים עלולה לגרום לפגיעה תמידית בשמיעה בתדרים הגבוהים, והנזק הוא בלתי הפיך. נתקלתי בלא מעט מקרים שבהם ה'טיפול בחשיפה'- דווקא הזיק. על כן אני בספק אם חשיפה לכביש הראשי נכונה עבורי (כרגע יצאתי מהדירה הקודמת שהייתה על צומת, אבל בשל הקושי לחפש משהו חלופי מה שמצאתי כרגע הוא דירה על כביש). כל פעם שעובר רכב או יש צפצוף, אני חשה מן כאב באוזן, כמו התכווצות או משהו מאד כואב שם.בנסיבות האלו - של ההיסטוריה שלי (ככל שנחשפתי יותר לרעש לא הסתגלתי אלא המצב החמיר), של הכאב שאני חשה עם החשיפה לכביש (אני משתדלת לסגור חלון אבל זה קשה אז מידי פעם אני פותחת), ואם ההכרות שלי עם מקרים של נכות צמיתה עקב חשיפה לרעש - אני בספק אם החשיפה המתמשכת שלי לכביש תעזור לי.... בתודה.. אבודה

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס