מספר שאלות

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

06/04/2010 | 20:53 | מאת: טל

ד"ר טליה שלום, אני בן 36 וסובל מטינטון פולסטילי מזה מספר שנים, שהחריף בעת האחרונה והפך למטרד, ללא ממצאים פתולוגיים כלשהם (בדיקות CT ו-MRI תקינות) שתי שאלות לי אלייך: 1. האם פעילות גופנית מאומצת כגון ריצה ידועה כמגבירה של הטינטון ? אם כן- האם ההתגברות הינה סובייקטיבית (בתחושה) בלבד או שייתכן שיש בה משום פגיעה אמיתית ? 2. האם טיפול ה-TRT שאת מציעה יעיל באותה המידה בהתמודדות עם טינטון מסוג זה כפי שהוא יעיל בטינטון "רגיל" ?  בתודה מראש

07/04/2010 | 21:21 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. תרוץ יקירי, ואל תדאג. ההתגברות אינה יכולה לפגוע והיא נובעת מכך שיש לך שמיעת דופק עצמית. אם אתה מחפש תירוץ לא לרוץ - לא בגלל הטיניטוס :) 2. כן בהחלט, מאחר והמוח יודע לסנן כל סוג של טיניטוס (ועוד למעלה מזה - המוח יודע לסנן כאב כרוני ותחושות פאנטום שונות), אפשר גם להביא את המוח למצב שיסנן טיניטוס פועם, וזה הבסיס לטיפול נכון בטיניטוס. בברכה, ד"ר טליה מרק, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, להזמנת תור 03-5272477, 04-6225223

07/04/2010 | 21:56 | מאת: טל

תודה על התגובה המעודדת ד"ר טליה. מבקש עם זאת להדגיש שעל אף שהריצות מתבצעות בבוקר, התגברות הטינטון מגיעה בערב, פי כמה מהתגברות הטינטון בימים ללא ריצה. לאור זאת- האם תשובתך נשארת בעינה ? נ.ב- אוהב מאד את הריצה ולא מתכוון לוותר עליה אם היא לא גורמת לנזק בלתי הפיך... בברכה

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס