טינטון והיפראקוזיס

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

18/03/2010 | 16:13 | מאת: אביגיל

שלום ד"ר, לפני כשבועיים החל לי טינטון באוזן שמאל שהלך והתגבר מיום ליום. לאחר יומיים ניגשתי לרופאת אא"ג שהפנתה אותי לבדיקות. בבדיקות התגלתה ירידה בשמיעה באוזן שמאל מעל תדרים של 6000 הרץ. גם בבדיקת BERA התגלו אותן התוצאות. הרופאה שלחה אותי למיון בכדי לקבל סטרואידים. קיבלתי 60 מ"ג ליום ולאחר כשבוע (שבו הקפדתי על שקט ועוד שקט) הבדיקות גילו שחלה עליה בשמיעה- כעת אני רק לא שומעת בתדרים שמעל 8000 הרץ. גם הטינטון נחלש קצת. אבל, לאחר יומיים במוקד רעש (אני גרה במרכז ת"א) חלה החמרה בעוצמת הטינטון. כמו כן, אני סובלת מהיפראקוזיס גם בערך מאז שהטנטון החל. אני בקושי יכולה לשמוע את עצמי מדברת, כולם צריכים לשמור על טון לחישה בערך. אין מה לדבר בכלל על לצאת לרחוב, למרות שאני מנסה, וחייבת לשמוע קצת רעשים וסביבה. אני עושה את זה בד"כ עם אטם, למקרה שמישהו יחליט לעשות רעש חזק. כרגע אני נמצאת שוב במקום שקט, יורדת לאט לאט במינוני הסטרואידים. אני נחושה לשפר את המצב ולחזור לחיים רגילים בקרוב (אני סטודנטית, אבל כנראה שאצטרך לוותר על השנה)- מה אני יכולה לעשות? האם השארות במקומות שקטים יותר תיטיב עמי? האם צפוי לי עוד שיפור בשמיעה? וכיצד אני יכולה להתגבר על ההיפראקוזיס? אשמח לתגובתך :)

18/03/2010 | 22:47 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב האטם והמקומות השקטים רק פועלים לרעתך. הרגעי ותני למוח שלך לסנן את הרגישות לצלילים החיצוניים והפנימיים בהדרגה. יתכן עוד שיפור בשמיעה. ואם התופעות של ההיפראקוזיס ימשיכו למרות השיפור הצפוי במצבך - טיפול TRT הוא המתאים לתופעות אלה. בברכה, ד"ר טליה מרק, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, להזמנת תור 03-5272477, 04-6225223

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס