אטמי אוזניים וטיניטוס

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

14/03/2010 | 10:31 | מאת: נמרוד

שלום לפני כחודש נסתמה לי אחת והתחלתי לשמוע צפצוף בשתי האוזניים. לאחר כמה ימים הסתימה החלה להשתחרר, אך מכיוון שהצפצוף המשיך הופניתי לבדיקות שמיעה. בבדיקות השמיעה התברר כי יש ירידה בשמיעה בשתי האוזניים, ולפי הגדרת הבודקת השמיעה שלי כיום נמצאת ברף התחתון של הנורמל. בימים הראשונים לאחר הבדיקה לא חל שינוי משמעותי במצבי, ואולם בימים האחרונים הצפצוף שבאוזניי התגבר ועתה הוא מציק למדי, והתחלתי לסבול מאוד מרגישות לרעשים מסוימים ומכאבי אוזניים. כמו כן אני מרגיש שיש שינויי לחץ באוזניים, כך שהן נסתמות ונפתחות לפרקים. מכיוון שעדיין לא חזרתי לרופא שלי עם הבדיקות, והתור שלי נקבע רק לשבוע הבא, אבקש לשאול אותך אם יש איזושהי סכנה או אפשרות להחמרת המצב בשל שימוש באטמי אוזניים. רק כדי לסבר את האוזן, אני משתמש באטמי אוזניים כבר זמן רב - וללא שום קשר לטינטון ולרגישות באוזניים, שהם עניין של החודש האחרון - כיוון שאני חי במקום רועש ומנהל סדר יום הפוך. מכיוון שכל הנושא חדש לי עד מאוד, אשמח אם תוכלי גם לייעץ לי בנוגע לבדיקות נוספות שעליי לבצע או טיפול שעליי לקבל.

14/03/2010 | 20:42 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אטמי אוזניים לא יזיקו כי אם סדר היום הפוך וצריך לישון בשעות של רעש, לפעמים אין ברירה. הרגישות לרעש והחמרת הטיניטוס מחייבים חזרה על הבדיקות, אולי היו לך נוזלים באוזניים אם זה משתחרר לסרוגין וזה דווקא סימן לכוון של שיפור והחלמה. בברכה, ד"ר טליה מרק, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, להזמנת תור 03-5272477, 04-6225223

14/03/2010 | 21:58 | מאת: נמרוד

ראשית, תודה רבה על התגובה המהירה. ההחמרה במצב האוזניים שלי אכן מדאיגה אותי ואני די אובד עצות, ולכן רציתי לשאול אם יש לך השערה ממה נגרמת ההחמרה במצב ואם יש צורך בבדיקות נוספות. עליי לציין שאת הבדיקות עשיתי לפני פחות משבועיים ואז הסתימה באוזן שהופיעה לפני כחודש כבר לא הייתה (היא השתחררה כעבור כמה ימים מרגע הופעתה), הצפצוף היה חלש יותר, האוזניים כמעט לא כאבו לי ולא חשתי רגישות רבה כל כך לרעשים. ושוב, תודה מראש

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס