אוטוקלרוסיס

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

17/02/2010 | 03:31 | מאת: כרמל

שלום ד"ר אני בת 24 וסובלת מחרשות באוזן שמאל מחזרת מגיל 8, ומירידה בשמיעה מגיל 17 באוזן ימין, שהרופא מניח שמדובר באוטוקלרוסיס ואמר שלא ניתן לאבחן סופית אלא בניתוח. אני מרכיבה מכשיר שמיעה באוזן ימין, אבל בכל כמה חודשים - שנה - מגבירה אותו וכיום כבר הגיע למצב שבעית השמיעה מפריעה לי בחיי היומיום, מה שלא היה עד כה, הסתדרתי תמיד מצוין. שאלתי היא האם ישנם טיפולים לא ניתוחיים בבעיה שלי יש? ניתוח לא בא בחשבון מבחינתי בגלל הסכנה לחרשות גמורה. האם יכולה להיות אבחנה אחרת מלבד אוטוקלרוסיס? האם את מכירה דרכים נוספות לשיפור מצב השמיעה?

19/02/2010 | 18:31 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אני אוכל לחשוב אבל פנים אל פנים, ביחד עם כל בדיקות השמיעה שלך, ואם עשית - גם CT אוזניים. ואז אפשר לתכנן מה כדאי ומה לא כדאי לבצע עם האוזניים שלך. הסיכון של ניתוח כנראה לא רציונלי במקרה כמו שאת מתארת, אבל שוב, איני יכולה לענות ברצינות בלי שתגיעי פנים אל פנים ועם כל הפרטים הנ"ל. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, להזמנת תור 03-5272477, 04-6225223

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס