מחלת מנייר?

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

07/02/2010 | 18:49 | מאת: מיכל

שלום ד"ר, אני בת 27, חרשת מלידה בשני האוזניים (עקב מחלת אם באדמת בחודש השלישי להריון). מאז שאני זוכרת את עצמי, היו לי התקפי סחרחורות קשים שליוו בבחילות והקאות, שהשתפרו בהדרגה של ימים ונעלמו 5-6 יום לאחר מכן. ההתקפים היו פעמיים שלוש בשנה. בכל הביקורים שלי אצל רופאים שונים, פינו אותי למקומות אחרים ועשו לי כל מיני בדיקות. למרות כל הבדיקות, אף פעם לא הצליחו למצוא מה יש לי או למה. ההתקפים נעלמו לפני 7 שנים כלא היו, אך כבר מספר שנים שיש לי כאבי ראש חדים באזור שני האוזניים שבאים ונעלמים. עדיין לא עשיתי בדיקות לכאבי ראש אלו מתוך הרגל שהרופאים סתם מפנים אותי לבדיקות ללא מוצא פתרון. עד היום מפריע לי בראש, מה יכולים להיות כל ההתקפים וכאבי הראש האלו. רק מגלישה באינטרנט אני רואה שייתכן ומדובר במחלת מנייר. האם אכן הדבר? האם כאבי הראש יכולים להיות טיניטוס? במידה וכן, יש מישהו שאת ממליצה לי לפנות אליו ו/או לעשות בדיקות? אודה מאד לעזרתך. כל טוב, מיכל

07/02/2010 | 23:30 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב מה שהיה לך אולי היה קשור למחלת מנייר, וזו מחלה שעשויה להעלם ולא לחזור כך שגם אפשרי. כמובן שהכל תיאורטי לגמרי כי כדי להוכיח מנייר צריך לבדוק אותך בזמן התקף וכן לבצע בדיקת שמיעה בהתקף, ואז השמיעה אמורה לרדת.... אופציה אחרת שהיתה לך מיגרנה הקשורה לסחרחורות וגם זו מחלה התקפית שיכולה להעלם עם השנים - במקרה שכזה אין תלונות על צפצופים באוזניים או ירידת שמיעה בזמן התקף. בנושא הכאבים שיש לך כרגע - לפי התיאור שלך יותר סביר שמדובר בכאבים ממקור פרק לסת - כדי לדעת אני צריכה לבדוק אותך... וטיניטוס אינו מכאיב ואינו מתאים לתיאור שלך. בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, טלפון 03-5272477, 04-6225223

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס