רעשים באוזן

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

04/02/2010 | 16:52 | מאת: נטע

הי, אני בכוונה כותבת רעשים ולא טינטוס כי מה שאני שומעת כבר כ5 שנים באוזן ימין זה רעשים שנשמעים כמו זרימת הדם ליד האוזן (מקווה שאני מעבירה את זה ברור..), הרעשים נמצאים יום ולילה אך רק כפעם או פעמים בשבוע הם גם מכאיבים לי (לרוב בעוצמה חזקה אך לזמן קצר של כעשר דקות). כמו כן יש לי כאבי ראש ומיגרנות. עשיתי בדיקות רבות כשזה התחיל ולא מצאו כלום והיום אני חוזרת עליהן כי 5 שנים זה כבר לא מצחיק... סורי על המגילה.. תהיתי האם את מכירה את התופעה ויכולה לכוון אותי ואת רופאיי. תודה וערב נעים, נטע

04/02/2010 | 21:17 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב שמיעת הדופק נקראת טיניטוס פולסטילי (פועם), והברור מנוהל אצל רופא אא"ג. הבדיקות כוללות דופלר של הקרוטיד, הדמייה נוספת בדרך כלל היא CT מוח וצואר עם חומר ניגוד והדמיית כלי הדם. אם הכל תקין - נושמים עמוק, ועוברים הלאה. אם יש בעיה של כלי הדם מטפלים לפי המצב. אם לא מוצאים דבר ולמרות זאת הרעשים מציקים - אפשר לטפל בשיטה הנקראת TRT. בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, טלפון 03-5272477, 04-6225223

05/02/2010 | 10:21 | מאת: נטע

פחות הרעשים שלמדתי לחיות איתם פחות או יותר ב5 שנים האחרונות, אלא הכאבי ראש התכופים (שאני לא יודעת אם הם קשורים או לא לרעשים באוזן), והכאבים החזקים שנלווים לרעשים לעיתים. השאלה העיקרית היא, האם קיים טיפול לכאבים האלה? והאם לדעתך הם קשורים בכלל לרעשים באוזן? טיניטוס באופן כללי, מלווה בכאבים? זה דבר מוכר?

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס