רגישות לרעש

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

10/12/2009 | 08:35 | מאת: נירה

מאז ומתמיד אני סובלת מרגישות סנסורית (רעש, מגע ועוד). עיקר הבעיה היא ברגישות לרעש. (1) האם כאשר הרגישות לרעש היא חלק מרגישות סנסורית כוללת, היא נחשבת כהיפראוקזיס והטיפול זהה? (2) הבנתי שהטיפול להיפראקוזיס הוא באמצעות רעש לבן TRT, יש לי חששות כבדים שהמצב דווקא יחריף כתוצאה מטיפול כזה. האם יש מקום לחשש? תודה

12/12/2009 | 21:06 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. כן בהחלט יש קשר, וחלק חשוב מטיפול TRT הוא המרכיב הקוגניטיבי שאת בוודאי מכירה בנושא הרגישויות האחרות. 2. TRT כולל לעיתים רעש לבן אבל לא הכרחי והכל תלוי במצב של החולה - את זה אוכל לדעת רק אחרי איבחון מקיף. דחוף. בברכה,וחג שמח ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון, Tinnitus) ובהיפראקוזיס ( Hyperacusis), מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, טלפון 1-700-50-60-52

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס