שינויי לחץ באוזניים

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

25/11/2009 | 14:44 | מאת: אילה

שלום רב, אני רגישה מאוד לרעש. בנוסף יש לי כל מני הפרעות ושינויים בלחצים בשתי האוזניים. למשל- כשאני מדברת בטלפון באוזן אחת, אני מרגישה לחץ באוזן השניה. אני מצליחה לשחחר את הלחצים באמצעות תנועות האוזניים- אבל בכל זאת זה מדאיג אותי. מה יכולה להיות הסיבה? האם יש בדיקות שאני צריכה לבצע? (בדיקת השמיעה שלי תקינה עם שמיעה בגבול התחתון של הנורמה בטדרים הגבוהים). תודה רבה מראש

25/11/2009 | 21:45 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב שינויי הלחץ הם לרוב דבר נורמלי אבל ה"לא נורמלי" הוא הבדיקה המתמדת של המצב והצורך במניפולציות כמו נגיעות באפרכסת. כדאי כמובן להיבדק אצל אא"ג ולבצע טימפנומטריה כדי לראות אם יש סיבה לתחושת הלחץ - אולי האוזניים לא מאווררות באופן רצוי. הרגישות לרעש יכולה להיות גם ה"לא נורמלי" - כלומר תגובה לרעש שהוא לא בריא או חריג היא תקינה, אבל תגובות לרעשים שנתפסים כנורמלים על ידי הסביבה ושאינם מסוכנים מבחינה רפואית אינה תקינה... אולי יש גם היפראקוזיס כלומר רגישות יתר לרעשים, ואם כן אפשר לטפל . בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס ובהיפראקוזיס, www.tinnitus.co.il 04-6225223 03-5272477

27/11/2009 | 10:25 | מאת: אילה

תודה רבה, את עושה עבודה נהדרת והעזרת לי הרבה

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס