אי סבילות לרעשים מסויימים

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

26/10/2009 | 19:41 | מאת: גל

בתי בת ה-14 סובלת מזה כמה שנים מרעשים של לעיסות. בתקופה האחרונה הפך המצב לבלתי אפשרי. בזמן הארוחות היא הופכת להיות עצבנית מאוד. מרגישה שכולם עושים לה "דווקא". הארוחות המשפחתיוית הפכו לסיוט! מעבר לכך, גם אם עסוקה במחשב ומישהו בסביבתה לועס, היא קופצת מיד ומעירה בגסות. יש לציין כי בתי מאובחנת כ- ADHD ובשנתיים האחרונות לא נוטלת תרופות (ריטאלין). הייתי שמחה לדעת את הגדרת הבעיה וכיצד ניתן לטפל בה. תודה מראש

28/10/2009 | 21:04 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב מדובר בהפרעה מאוד נקודתית של חוסר סבילות לרעשי לעיסה. חלק מהבעיה קשורה למניפולטיביות ולנסיונות שליטה, והטיפול צריך להיות משולב כשעיקרו קוגניטיבי (פסיכולוגי), וחלקו הנחייה בדרך של TRT עם מכשירים מחוללי קול לאוזניים (אפשר לקרוא על היפראקוזיס - חוסר סבילות לרעש, בקישור שבהמשך). בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס ובהיפראקוזיס, www.tinnitus.co.il 04-6225223 , 03-5272477

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס