התלבטות בקשר לפיתרון בעית שמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

24/10/2009 | 00:09 | מאת: רונה

שלום לד"ר, התכתבתי איתך בעבר בפורום של מכון אופקים לגבי פיתרון שיתן שמיעה איכותית לאוזן שעברה ניתוח מסטואידקטומי רדיקלי והשמיעה העצבית הרבה יותר טובה מההולכתית. בטעות כתבתי על שתל לאוזן הפנימית (ולכן נוצר הרושם שדיברתי על שתל שבלול). התכוונתי לשתל לאוזן התיכונה Vibrent Sound Bridge שבה יש אלקטרודה שנכנסת לחלון העגול. לפי מה שסופר לי מד"ר מיגירוב ומקלינאיות שהתייעצתי עימן, פיתרון זה יתן לי שמיעה איכותית ביותר היות ויש ערוץ ישיר לשבלול וניצול מקסימלי של פוטנציאל השמיעה בו. במידה ובנובמבר הקרוב תמצא בביקורת פרלה אולי הד"ר תמליץ לי ללכת על פיתרון אחר. בעדיפות שנייה אחרי השתל הנ"ל, יבוא מכשיר שמיעה חזק מאוד עם הגברה מסיבית כדי שכל הצלילים יגיעו לאוזן הפנימית. אם לא אהיה מרוצה מהפיתרון השני, אלך על ניתוח ה- BAHA (למרות שאני חוששת מזיהום). מה דעתך לאור הנתונים החדשים? האם שמיעה דרך מכשיר שמיעה חזק תהיה דומה לשתל הראשון? נ.ב: לא הבנתי את כוונתך כשרשמת שהצלילים במצב T מעוותים ממילא. זה מוזר, כי דווקא באוזן ימין שהיא האוזן הטובה אני שומעת ומבינה יותר טוב דיבור עם מצב T בטלפון. דווקא הדגשתי שאני לא מצליחה להינות ממצב T באוזן שמאל, כדי להמחיש שאפילו במצבים שאני מנותקת ממיקרופון ויכולה להגביר עד הסוף את הווליום הצלילים מעוותים ביחס למצב T באוזן ימין (אולי התכוונת להשראה המגנטית שמופיעה כמו זמזום בקרבה למכשירי חשמל אחרים)?

28/10/2009 | 21:01 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. sound bridge יכול להיות פיתרון טוב באוזן שקטה ויציבה עד מאוד.... בהחלט טוב מבחינה אקוסטית, ואפשר להגביר ביעילות יותר טובה מאשר מכשיר שמיעה חזק לדעתי. 2. בטלפון אפשר להנות מ T, חשבתי שאת מנסה לשמוע סתם דרך T.... ומאחר וכל אוזן שומעת אחרת יתכן ששמאל לא סובלת טלפונים - אגב אנשים רבים ששומעים היטב לא יכולים לסבול טלפון באוזן שמאל.... בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס ובהיפראקוזיס, www.tinnitus.co.il 04-6225223 , 03-5272477

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס