טיניטוס ו- tmj

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

13/08/2009 | 23:18 | מאת: תמר

שלום, לפני 5 שנים עברתי תאונת דרכים ומאז סובלת מטיניטוס שהתקבע עם הזמן לאוזן שמאל בלבד, ובאופן תמידי. בבדיקות bera ושמיעה, אין עדות "אובייקטיבית". שאלה ראשונה היא האם יש בדיקת שמיעה לכל קשת התדרים ולא רק למה שמופיע בבדיקה הסטנדרטית? שאלה שנייה- הועלה אצלי חשד לטיניטוס סומטי שנובע אולי מבעיה במפרקי לסת (לא ידועה לי בעיה למעט ברוקסיזם קל). האם יש סיכוי לקשר את הטינטון לכך? (מבחינה אמפירית)? תודה!

13/08/2009 | 23:34 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב יש קשר בין כאבי פרק לסת וטיניטוס, ההסבר ההגיוני לטעמי הוא קישור שהמוח יוצר בין כאב באיזור מסוים לתופעה באיזור סמוך. כדי לדעת אם אין באמת עדות "אוביקטיבית" צריך לבדוק אותך ולראות את כל הבדיקות. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, יועצת רפואית אופקים איכות השמיעה, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס ובהיפראקוזיס, www.tinnitus.co.il 04-6225223, 03-5272477

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס