אוטוסקלרוזיס

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

12/08/2009 | 16:58 | מאת: רויטל

שלום רב, באוזן ימין יש את ה"אוטוסקלרוזיס"כבר כמעט 3 שנים שאני מודעת לבעייה ואיני עשיתי דבר חוץ מבדיקות שמיעה כל חצי שנה וביקור תקופתי אצל א.א.ג. אציין שהייתי בהריון ראשון שרק הבנתי שהחמיר את ה"עניין" וכעת אני בהריון שני וייתכן שגם עכשיו תיתכן קצת החמרה במצב השמיעתי. קיבלתי עצות מרופאים לא לעשות את הניתוח מפני שהמצב עלול לחזור חלילה גם עם הניתוח,אז באמת שאיני יודעת מה לעשות ,זה גם ניתוח לא הכי נעים והחלמתו לבטח לא הכי נוחה וכו...האם כדאי לרכוש מכשיר שמיעה?באוזן שמאל שמיעתי בסדר יחסית לימין. אציין ואומר שבכללי זה לא הכי מפריע לי אך בהחלט ישנם מצבים שהמצב כן מפריע ומציק. תודה.

12/08/2009 | 20:24 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב הניתוח נותן הקלה זמנית (כשהוא מצליח) אבל לרוב המחלה ממשיכה להתקדם ובסופו של תהליך כן מגיעים למכשירי שמיעה... לכן, מאחר שכיום המכשירים טובים נוחים ומאוד מתקדמים, הגישה לרוב היא לנסות מכשיר שמיעה ואם נוח ונעים - יופי ואפשר לחסוך את סיכוני הניתוח.... נכון הוא שאוטוסקלרוזיס מחמירה בהריון, אבל זו ממש לא סיבה שלא לעשות ילדים חמודים ומתוקים !! ואם הליקוי דו צדדי (קורה לעיתים לא נדירות לצערי...) צריך מכשירי שמיעה בשתי האוזניים. בעיקרון כדי לעזור וליעץ באופן המתאים לך ולאוזנייך = נצטרך להפגש פנים אל פנים :) בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, יועצת רפואית אופקים איכות השמיעה, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס ובהיפראקוזיס, 04-6225223, 03-5272477

27/06/2010 | 10:45 | מאת: רון

אובחנה אצלי ירידה בשמיעה הולכתית. בן 40. הומלץ לי ניתוח 'אסקפלורציה'... רק השם מעיד כי לא באמת יודעים לפני פתיחת האוזן במה מטפלים... אני מבין ד"ר מרק, כי את לא חסידה של הניתוח. ציינת שהמחלה ממשיכה להתקדם. אני חושב שבמקרה שלי היא מתקדמת אצלי כבר 20 שנה , כל שאני מעריך שהגעתי לתחתית המדרון. אשמח לשמע דוקטור את דעתך! כמו כן, אשמח לשמע כמה קלה ההחלמה ? מהם תופעות הלוואי לאחר הניתוח? ומהם סיכויי ההצלחה ולאיזה רמה מגיעים ( האם שומעים אח"כ מצויין...או קצת יותר טוב.. תודה.

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס