סתם מיואש.

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

12/08/2009 | 15:16 | מאת: גבי

שלום לך. אני בן 40 כבר.ממש בילדותי סבתלתי מדלקת הקרום המח.ניתונים ואישפוזים.במשך כל חחי לא שמעתי טוב.דלקות חוזרות.רעשים וירידה בשמיעה. ליפני כחודשיים החלטתי לטפל באוזניים שלי,כי המצב הורע לגמרי וכל הסובבים אותי העירו את תשומת ליבי.השמיעה שלי עם השנים היתדרדרה לחלוטין. הרופא אמר לי לאחר שבדק את סי טי של האוזנים שהמצב גדוע מאוד כי בניתוחים הם הרסו לי את מבנה האוזן ועוד כמה דברים.אבל בניתוח הוא ינסה לעזור לי,לפחות להפסיק את ההפרשות,אולי לשפר את השמיעה,אבל כמובן שהוא לא מבטיח,ואמר שאולי המצב רק יחמיר.אבל אני חייב מכשירי שמיעה . כשפניתי ליבדוק מכשירי שמיעה..ממש ההיתי בהלם מהמחירים הגבוהים.לא יאומן.אין באפשרותי לממן סכום כזה,ועד לכמה שנים,כי צריך להחליף אותן.לא יאומן.בגלל המחיר הגבוה אני ועוד רבים אחרים,כך אני משער,מיסתובבים בלי איכות חיים.ובלי אפשרות לירכוש את המכשירים.שוב הוכח שבריאות היא רק לעשירים. יש לי תור באוקטובר לניתוח.שאולי הוא לא יצליח.וגם איני יכול לירכוש את המכשירים. ממש לא יאומן שכך הם פני הדברים.והמצב שלי רק הולך ומיתדרדר.ואני רק בן 40. גבי

12/08/2009 | 15:42 | מאת: גבי

ואצלי הכללית על מכשיר מיתקדם שעולה לי 12500 לכל אוזן,הם מחזירים לי 2500 שקל.ממש לא נורמאלי.בושה וחרפה.אז אני חייב לוותר על המכשיר.והירידה אצלי תמשיך עם השנים.

12/08/2009 | 20:10 | מאת: ד"ר טליה מרק

היי גבי כנראה אין לך ביטוח מושלם ? או שסתם לא נותנים לך תנאים נורמליים בחברה שאצלה היית. אם יש לך כללית מושלם המכשיר צריך לעלות בסביבות 7500 שקל וכמו שכתבתי לך אפשר גם לקחת מכשירים טובים ואמינים סביב 2000 נטו אם יש לך כללית מושלם.... אז בבקשה תבדוק מה תנאי הביטוח שלך ומקסימום תעשה ביטוח משלים כי זה ממש משתלם במכשירי שמיעה. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, יועצת רפואית אופקים איכות השמיעה, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס ובהיפראקוזיס, 04-6225223, 03-5272477

12/08/2009 | 20:07 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אני לא יכולה לשפוט או לאמר לך מה המצב במקרה הפרטי שלך מה צריך לעשות וכו' אבל יש לי הרבה מה לאמר באופן כללי על מכשירי שמיעה ועל שמירה על האוזניים.... קודם כל אם יש מחלה שצריך לנתח כמו למשל כולסטאטומה או דלקת כרונית בלתי נשלטת צריך להיות בטיפול קבוע אצל אא"ג (אבל ממש קבוע) ולא לחטט באוזניים, לא להרטיב, ואם צריך לנתח אז להגיע לניתוח. כדי לענות לך בנושא זה באופן פרטי אתה צריך לטרוח ולהגיע אלי לבדיקה. בנושא מכשירי שמיעה יש קודם כל ביטוחים משלימים לכל קופה שעוזרים ברכישה. חוצמזה יש מכשירים טובים שהם לא יקרים כל כך ואני בטוחה שאתה גם משלם על מחשב, כבלים, טלויזיה, טלפון סלולרי, מכונית...שלא לדבר על רופאי שיניים. אז בחשבון השנתי תראה שיחסית מכשירי שמיעה הם לא הנושא הכי יקר בחיים. הכל עניין של תכנית עבודה. אז ביטוח משלים טוב + מכשיר שהוא לא הכי הכי אבל הוא אמין טוב וחזק, זה דבר אפשרי לחלוטין. למשל מכשירים דרך המושלם של קופת חולים כללית יכולים לעלות נטו 1500-2500 למכשיר שזה לגמרי לא סוף העולם, ועוד אפשר לקבל השתתפויות אם יש בעיה כלכלית דרך לשכות רווחה עירוניות. אז תטפל נכון ובמקום להתייאש תעשה לך תכנית עבודה עם סדרי עדיפויות ואל תשכח ששמיעה היא עדיפות חשובה מאוד בחיים. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, יועצת רפואית אופקים איכות השמיעה, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס ובהיפראקוזיס, 04-6225223, 03-5272477

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס