אוזן סתומה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

24/07/2009 | 12:02 | מאת: מיכאל

אני סובל כבר חודשיים מאוזן שמאל סתומה כאשר בערך יומיים בשבוע היא סתומה ובעיקר בשעות הערב ושעות הבוקר המוקדמות, אשתי אומרת שייתכן שאני שם לב לאטימות כאשר ישנה דממה בלילה אבל אני לא חושב כך. שמתי לב שכאשר אני סותם את האף ונושף את האויר החוצה על מנת לפתוח את האזניים אני מקבל סחרחורת קלה. חשבתי אולי לנפוש בסביבה נטולת רעשים לזמן מה ולחדול לעת עתה מפעילות גופנית מאומצת, מה דעתך? אגב הייתי אצל רופא אף אוזן גרון והוא אמר לי שאין שעווה ושלח אותי לבדיקת שמיעה, אני מוזיקאי קלאסי וחרד לבריאותי, כל מידע שתוכלי לשתף אותי בו יועיל לי. תודה.

24/07/2009 | 15:22 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב הסתגרות ובריחה מסביבה הומה היא לא פיתרון אלא בריחה ויכול לגרום להחמרה בתחושות (מרוב חוסר פעילות כמובן).... לחדול מפעילות גופנית בוודאי שאינו פיתרון. צריך בדיקת שמיעה + טימפנומטריה ולבדוק אותך פיזית, לבצע בדיקות דם שונות כדי להבין אם מדובר בסחרחורות של ממש או חולשה או מה גורם לה, וצריך לזכור שחרדה היא ממש לא גישה נכונה :) בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, יועצת רפואית אופקים איכות השמיעה, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס ובהיפראקוזיס, 04-6225223, 03-5272477

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס