טינטון אחרי וירוס

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

16/07/2009 | 07:27 | מאת: אלמוג

לדר' מרק שלום, אני בן 45 בדר"כ בריא. לפני כשלושה שבועות התחיל אצלי טינטון. זה קרה לאחר וירוס שלווה בחום גבוה למשך כיומיים שלושה בהם הרגשתי ממש רע, כניראה סוג של שפעת. קבלתי אגיסרק מרופא א.א.ג אבל בינתיים אין לזה שום השפעה. בנוסף לטינטון יש גם חוסר סבילות לרעש ולעיתים תחושה של עמימות באוזן. עשיתי בדיקת שמיעה (שהצביעה על ירידה בתדרים הגבוהים אבל כניראה לא משמעותי) ומתוכננת בדיקת ברה. השאלה שלי היא האם יש מקום לאופטימיות שזה יעבור ? האם זה אולי שריד של הוירוס שתקף עם חום גבוהה לפני שלושה שבועות ? או שאחיה עם זה לנצח ?

17/07/2009 | 00:19 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אגיסרק אינו משפיע על טיניטוס אבל משפיע על סחרחורת. אין חיה כזאת "ירידת שמיעה לא משמעותית" כשמדובר בטיניטוס - לכל יש משמעות רק צריך לדעת לפענח אותה. לפעמים אחרי הצטננות יש ליקוי שהוא לא פגיעה בעצב אלא נוזלים באוזן תיכונה אשר מביאים להפחתה בשמיעה ולכן לצפצופים, והתהליך הפיך לגמרי. BERA - בדיקה חשובה אם יש חוסר סימטריה בין האוזניים. וכן - יש מקום לשיפור לאופטימיות ולחיוך כי ברוב המקרים התופעות עוברות לבד. זה לא אומר שאני מרשה לך להזניח את הבירור הרפואי. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, יועצת רפואית אופקים איכות השמיעה, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס ובהיפראקוזיס, 04-6225223, 03-5272477

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס