רגישות לרעשים וחיים גיהנום.

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

15/07/2009 | 15:19 | מאת: ענת

ביתי בת ה-8 סובלת בצורה קשה מאוד מרעשים, אם מישהו לועס מסטיק או מזון, אם הולכים עם נעליים בבית אז הרעש של הנעליים, דיבור שלי בטלפון עם מישהו, המצב גיהנום והיא עצבנית נורא וצועקת ונכנסת לחדר וטורקת דלתות, אי אפשר לנסוע איתה לשום מקום ולא לאכול סביב השולחן ביחד. יש לי שתי שאלות: 1.האם זה גנטי, כי גם אני סובלת מכמה דברים שציינתי אבל לא מגיבה בצורה כזו בכלל. 2.אני והיא זקוקות לטיפול דחוף כי היא סובלת נורא וכל הבית גם. תודה.

17/07/2009 | 00:08 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב מדובר בתופעה של היפראקוזיס עם שינויי התנהגותי שמחייב התערבות של פסיכולוג המטפל בשיטה קוגניטיבית. בגיל זה יש בעיה של ממש לטפל בשיטת TRT שכן הילדים לא בשלים לחלק של הייעוץ וההסברים. הדבר החשוב הוא להבין שיש לה רווח משני מהפרעת ההתנהגות והמניפולציה שהיא מפעילה על המשפחה, וצריך לנטרל את הדבר בשיתוף פעולה עם הפסיכולוג. ואם לך יש היפראקוזיס אפשר לטפל ביתר קלות בלי פסיכולוג בדרך כלל משום שאת פשוט יותר מבוגרת ...ולצורך כך צריך להיפגש. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, יועצת רפואית אופקים איכות השמיעה, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס ובהיפראקוזיס, 04-6225223, 03-5272477

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס