חוסר איזון בשמיעה ואוזן סתומה.

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

04/06/2009 | 20:01 | מאת: יואב

שלום טלי, כאן יואב לירון, בפעם האחרונה בה הייתי בסניף אופקים בתל אביב (לפני כשלושה חודשים) התלוננתי על כך שלאחר זמן מה של האזנה לרעש חזק (אך לא בעוצמות המזיקות לשמיעה - לא מ 85 דציבל ומעלה), לוקח בערך עשר דקות עד שהשמיעה מתאזנת בשתי האוזניים, כלומר, למשך כעשר דקות, אני שומע פחות טוב באוזן ימין מבאוזן שמאל ביחס למה שאני שומע בד"כ. כשסיפרתי באותה פעם על התופעה הזו היא הייתה חדשה לי, אך כיום, שלושה חודשים אחרי, היא עדיין ממשיכה ובנוסף, בבוקר אני קם כשאוזן ימין סתומה (בסופו של דבר היא משתחררת, אך לא זכור לי שפעם זה היה קורה). חשוב לציין ש... 1) אני לא מרגיש באיזושהי ירידה בשמיעה ובאותה פעם אחרונה בה הייתי בסניף שבת"א, עשיתי בדיקת שמיעה שלאחר שראית אותה אישרת כי היא תקינה. 2) אני עדיין מתגבר על רגישות יתר לרעש ממנה סבלתי בעיקר בעבר (כיום אני חש בשיפור ניכר) אך יכול להיות שתופעות חוסר האיזון בשמיעה ואוזן ימין שסתומה בבקרים הן מעין תופעות לוואי של ההיפראקוזיס ולכן ציינתי עובדה זו. אם כן, איך אני פותר את הבעיה הנ"ל? מה את ממליצה לי לעשות? תודה רבה!

08/06/2009 | 17:47 | מאת: ד"ר טליה מרק

היי יואבי אני שמחה לשמוע שההיפראקוזיס בנסיגה, ברור שהתופעות שאתה מרגיש והאטימות הן תופעות שקשורות להיפראקוזיס/טיניטוס/תגובתיות יתר לצלילים, וקשורות לשרירי חיך ואוזן תיכונה. ובכל זאת - כמה שפחות מוניטורינג, וכמה שפחות סטרס סביב לתופעה. ונשתמע, בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, יועצת רפואית אופקים איכות השמיעה, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס ובהיפראקוזיס, 1-700-50-60-52

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס