רן

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

15/05/2009 | 16:21 | מאת: רן

ד"ר טליה שלום רב, לפני כ שלשה שבועות אמי (69)החלה להתלונן על רעש באוזן ( כזה ששומעים כשמצמידים קונכיה לאוזן)וכן על אטימות בשמיעה, פנינו לרופא והופננו לבדיקת שמיעה.בבדיקה נמצא כי יש ירידה בשמיעה באוזן שעליה התלוננה.הופננו דחוף לבית החולים והטיפול שניתן בהמלך אישפוז של שבוע ימים היה בסטרואידים. במהלך האישפוז אימי הוסיפה להתלונן על הרעשים וכן על ציפצוף עז שלעיתים הופיע. ביום השחרור(שלשום) נערכה בדיקת שמיעה שהצביעה על ירידה נוספת בשמיעה. הופננו לMRI וכן המשך מעקב. היום היא עדיין מתלוננת על הרחש (שנסבל)ציפצוף מטריד ומידי פעם ציפצוף עז. כיצד ניתן להתמודד עם התופעה ? האם ניתן לרפא ? לאן אפשר לפנות בכדי להתקדם עם טיפול ( התשובות שקיבלתי הן שלא ידוע ממה נגרמת התופעה ושלא ידוע על דרכים לרפא , מעבר לטיפול שנעשה) כמו כן הציעו הזרקת סטרואידים לאוזןהאם יכול לעזור? בברכת שבת שלום רן

15/05/2009 | 17:27 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב הטיפול נכון וכדאי גם את ההזרקות שיכולות לעזור אם ליקוי שמיעה עמוק שלא מגיב. ה MRI = חובה, ולרוב הוא סתם נורמלי כך שאין מה להיות בלחץ. אחרי שהטיפולים יגמרו - צריך מכשיר שמיעה לאוזן אם ישאר ליקוי או טיניטוס או שניהם :) בברכה ד"ר טליה מרק מומחית ברפואת אף אוזן וגרון יועצת רפואית, אופקים איכות השמיעה לקביעת תורים 03-5272477, 04-6225223

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס