התייעצות לפני פגישה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

12/05/2009 | 10:22 | מאת: שלומי

היי ד"ר, אחרי פגישה היום עם רופא א.א.ג נכנסתי ללחץ רציני גלשתי באינטרנט ומצאתי את האתר שלכם. להלן סיפור המקרה שלי- לפני 12 שנה נפלתי במהלך משחק כדורסל בתיכון, מייד אח"כ האוזניים התחילו לצלצל בדיקת השמיעה לא מצאה דבר חריג, הרופא פטר אותי ב: "זה יעבור"... כך גם הרופא שאחריו ואני בנתיים ולמשך מספר חודשים יצאתי מדעתי. לאחר תקופה ובעידן טרום האינטרנט הבנתי שאני די לבד בסיפור הזה והחלטתי פשוט להמשיך לחיות. אני זוכר את זה ממש כמו היום- אמרתי לעצמי- אתה את הצלצול מפסיק לשמוע ופשוט הפסקתי להתייחס. עם הזמן הצלצול הלך ודעך ולבסוף יכולתי לשמוע אותו רק בחדר השינה שהיה ממש שקט. זה מצחיק לפני מספר שנים אפילו התחלתי להשתמש באטמי אוזניים, הזמזום החלש הפך להיות צליל השינה שלי... שירתתי בקרבי, טיילתי בעולם, עשיתי כמה תארים והטינטון הייתי שומע אותו פעם בכמה חודשים, בלילה או אחרי חתונה רועשת... לפני שבוע וחצי, בלי סיבה ברורה או גירוי חיצוני - הווליום של הטינטון עלה נוספו צלילים משתנים, בקיצור תזמורת. אני שומע אותו במשך כל שעות היממה (חלש יותר בבוקר וחזק יותר בערב) זה מטריד ומציק ואני לא מצליח להתעלם או להדחיק היום הלכתי לפגוש את רופא הא.א.ג ששמע את המילה טינטון וצעק לעברי- אין טיפול! ושלח אותי ליתר ביטחון לבדיקת bere, בדיקת שמיעה ובדיקת טימפנוגרמה (מדהים הייתי אצלו 2 ד´ בדיוק והוא אפילו לא הסתכל על האוזן). לאור ה"טיפול" שלו החלטתי שאני אליו לא חוזר ומצאתי אתכם ואת שיטת הTRT ברשת. קבעתי טור ואנחנו נפגשים בעוד שבועיים וחצי אני עורך את הבדיקות במרכז שלכם בחדרה בעוד כשבועיים. עד אז- מה עצותייך לגבי לשמור על שפיות? האם התוכנה aire freshener מומלצת? להתחיל להשתמש בה במהלך השבועעים האלו? ואם כן איך? כמה שעות ביום? כל הזמן? והאם יש צורך בבדיקות נוספות? אני מתנצל על התכתובת הארוכה, חשוב היה לי לספר את "סיפור המקרה"... תודה רבה מראש!

12/05/2009 | 22:45 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב התוכנה מצוינת ויכולה לעבוד ברקע של כל פעילות, כמו שאקווריום עם דגים כל הזמן מרשרש ברקע... או מזרקת מים... על אותו העיקרון. לא חזק, לא מעצבן, סתם רקע - מצידי שיעבוד כל היום - איך שנוח לך. בדיקות נוספות חובה וכדאי שכבר תתחיל : ספירת דם, כימיה כללית כולל שומני דם גלוקוז תפקודי כבד כליות ובלוטת מגן, 12B חומצה פולית וויטמין D(סתם נגד עין הרע - הוא באמת לא קשור אבל לכולם יש חסר :). ובעיקר חשוב לא להיות בפאניקה - להרגע, ונשתמע. אם אתה לחוץ - תקדים את התור... בברכה ובהצלחה ד"ר טלי מרק מומחית ברפואת אף אוזן וגרון יועצת רפואית, אופקים איכות השמיעה לקביעת תורים 03-5272477, 04-6225223

13/05/2009 | 00:07 | מאת: שלומי

כל הבדיקות האלה ולא להיות לחוץ... (: נו שויין- לחשוב טוב- יהיה טוב.

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס