כיצד מאבחנים היפראקוזיס?

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

10/05/2009 | 21:11 | מאת: קימי

לדר' מרק טליה שלום רב, אני בת 50 מאז היותי ילדה הייתיי בעל רגישות יתר לרעשים, ול "ווליום גבוה". כאשר נחשפתי לדיבור בקול רם בקירבתי או לרעש אחר, ממש חשתי איך יש איזה נסיון אינסטינקטיבי של האוזן להתכווץ, לברוח מהקול הגבוה. במצבים אחרים זה גרם ממש מצוקה , ואפילו עצבנות וכעס. שאלתי היא כיצד מבחינים בין סתם רגשיות יתר לאבחנה ברורה שנקראת היפראקוזיס? בתודה מראש קימי

11/05/2009 | 21:15 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב כולנו לא סובלים רעש חזק מידי (לפחות רובנו "הנורמליים") וכולנו לא סובלים את צליל חריקת הרכבת ואת חריקת הגיר על לוח. כשהרגישות לרעשים חיצוניים מפריעה לתפקוד יומיומי רגיל ונורמלי, או גורמת לחרדות ולפחד או חלילה לתחושה של אי נוחות וכאב - זה כבר מוגזם וצריך להגדיר ולטפל. האיבחון קצת ארוך ומייגע, כרוך בשאלונים הערכה רפואית ובדיקות שמיעה מיוחדות - ולפי התוצאות מטפלים. בברכה ד"ר טלי מרק מומחית ברפואת אף אוזן וגרון יועצת רפואית, אופקים איכות השמיעה לקביעת תורים 03-5272477, 04-6225223

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס