טנטון בצבא

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

16/04/2009 | 00:19 | מאת: יוני

שלום, בכיתה י"א עשיתי קורס DJ והייתי מגביר את הווליום למאוד גבוה עד שיום אחד כאבו לי האוזניים מאוד ושחזרתי הבייתה לא יכולתי לשמוע כלום, כל דיבור קטן היה כואב והיו ציפצופים ואז אחרי כמה ימים זה נעלם. לא מזמן עשיתי ניתוח הצמדת אוזניים ובאחד הימים שהייתי עם התחבושות על הראש הטינטון חזר. עד עכשיו עבר חודש וחצי מאז שהוא חזר והוא רק החמיר, עכשיו שאני בצבא. אני כל כך מיואש ולא יודע מה לעשות כי הבנתי שאין לזה תרופה וזה צליל ממש חזק באוזניים וזה לא מפסיק ואני מפחד שזה ישאר לי כל החיים כי זה ממש חזק. אני ממש אודה לך עם תמליצי לי מה לעשות. תודה רבה, יונתן.

16/04/2009 | 12:54 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב גרמת לך בעבר לחבלה אקוסטית וחבל שכך. תיזהר בעתיד. כשהאוזניים היו צמודות עם התחבושת מעליהן היתה אטימות זמנית באוזניים בשל התחבושת ועוד עם הכאבים של הניתוח ולכן היה טיניטוס. כעת כשאתה בצבא אם אתה במתח זה יכול גם לגרום להחמרה של טיניטוס לכן חשוב שתרגע. חשוב שתזכור שכמו שבעבר המוח שלך ידע לסנן את הטיניטוס לבדו בלי שתעשה כלום, כך הוא יכול לעשות זאת גם היום. תשמור מרעשים חזקים - אם יש מסיבה לא להידבק לרמקולים, לא לשמוע מוזיקה בפול ווליום כמו שעשית בעבר, ובמטווחים שיהיו לך אטמי אוזניים לא בכיס אלא באוזניים. ואתה יכול לקרוא עוד על הנושא אם מעניין אותך באתר www.tinnitus.co.il בברכה ד"ר טלי מרק מומחית ברפואת אף אוזן וגרון יועצת רפואית, אופקים איכות השמיעה לקביעת תורים 03-5272477, 04-6225223

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס