איזון השמיעה בין שתי האוזניים

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

01/04/2009 | 17:51 | מאת: יואב

היי טלי, אני מניח שפספסת את השאלה ששלחתי לפני מספר ימים אז אחזור עליה. כאן יואב, מהתגובה שכותרתה "איזון השמיעה בין שתי האוזניים לאחר האזנה לרעש חזק" עליה הגבת בפעם האחרונה ב 21 במרץ. לפני כארבעה שבועות ביקרתי בסניף אופקים שבת"א והתלוננתי על כך שלאחר זמן מה של האזנה לרעש חזק, לוקח בערך עשר דקות עד שהשמיעה מתאזנת בשתי האוזניים, כלומר, למשך כעשר דקות, אני שומע פחות טוב באוזן ימין מבאוזן שמאל ביחס למה שאני שומע בד"כ. מה שלא ציינתי בפגישה הוא ששמתי לב לתופעה זו רק בזמן האחרון. לאחרונה אני שוקל לחזור לתחום המוסיקה, מה שאומר שאהיה חשוף לרעשים בסביבות ה 75-85 דציבל אך לא מעבר. לכן, בהתחשב בכך שעשיתי בדיקת שמיעה לפני כארבעה שבועות בסניף אופקים בת"א ולאחר שאת ראית אותה אישרת כי היא תקינה, אך מצד שני רק לאחרונה נהייתי מודע לתופעה הזו של חוסר האיזון בשמיעה, האם אמורה להיות בעיה בהאזנה לעוצמות שבין 75-85 דציבל למשך כמה שעות מדי יום? ושוב תודה...

04/04/2009 | 15:33 | מאת: ד"ר טליה מרק

היי יואב אם 75 דציבל אין בעיה, אם 85 דציבל חייבים אטמי אוזניים.... אז אולי כדאי באמת להשתמש באטמים אם אתה לא בטוח לגבי העוצמות ובעיקר כדי שלא תהיה בחרדה אם זה כרגע כך או אחרת. אז אולי תהיה בכך משום הגזמה קלה, אבל ...לפעמים זה מה שצריך לעשות. בברכה וחג שמח ד"ר טלי מרק מומחית ברפואת אף אוזן וגרון יועצת רפואית, אופקים איכות השמיעה לקביעת תורים 03-5272477, 04-6225223

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס