איזון השמיעה בין שתי האוזניים לאחר האזנה לרעש חזק

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

11/03/2009 | 23:16 | מאת: יואב

היי טלי, כאן יואב, ביקרתי אצלך בסניף אופקים שבת"א בשבוע שעבר (ה - 5 למרץ). אם זכור לך, התלוננתי שלאחר זמן מה של האזנה לרעש חזק, לוקח בערך עשר דקות עד שהשמיעה מתאזנת בשתי האוזניים, כלומר, למשך כעשר דקות, אני שומע פחות טוב באוזן ימין מבאוזן שמאל ביחס למה שאני שומע בד"כ. לאחר שהצצת בבדיקת השמיעה שעשיתי אצלכם באותו היום אמרת שהכל בסדר, אך יש דבר חשוב ששכחתי לציין - רק לאחרונה חזרתי לשמוע בעוצמות חזקות - בגלל בעיית רגישות היתר לרעש שהייתה לי, כך שהתופעה הזאת של חוסר האיזון בשמיעה בין שתי האוזניים לאחר האזנה לווליום גבוה היא די חדשה. האם עלי להמשיך לשמוע בעוצמות גבוהות ולחזור לבדיקת שמיעה בעוד כמה חודשים? מה את ממליצה לי לעשות? תודה!

13/03/2009 | 13:53 | מאת: ד"ר טליה מרק

היי יואב, כשאתה אומר גבוהות - אתה מתכוון לעוצמות גבוהות מבחינת היפראקוזיס, או עוצמות גבוהות שמעצבנות גם אותי ? כי אם מדובר ברעש מזיק בעוצמה גבוהה במיוחד - שמחייב הגנה על פי החוק (כמו למשל החוק החדש של אולמות חתונה, או חוקים של מקומות עבודה) - אתה צריך להישמר כמו כל אזרח מן השורה, להשתמש באטמי אוזניים על פי החוק המחייב, ולא לזלזל. אם כשאתה כותב עוצמה גבוהה מדובר ברעשים סבירים שכל אדם שומע ולא צריך הגנה על פי חוק - אז תקשיב ותהנה, וכן חשוב להיות בביקורת. והכי חשוב שתזכור שבהיפראקוזיס, המוח עושה אינטרפרטציה מוגזמת גם למצבים שהם בנורמה ותקינים, ושהגוף עשוי להגיב בצורות "משונות " לעיתים בשל אותן האינטרפרטציות. אותן תגובות יכולות אגב לגרום לתחושה ש"אוזן אחת סתומה" אבל זה כבר סיפור ארוך. בברכה ושבת שלום ד"ר טלי מרק

17/03/2009 | 12:09 | מאת: יואב

היי טלי, התכוונתי לרעשים בעוצמה גבוהה יחסית מאלו שבד"כ שומעים ביום יום אך לא לרעשים מזיקים בעוצמה מוגזמת כמו באולמות חתונה למשל. האם ב"ביקורת" הכוונה היא רק לבדיקת שמיעה או גם לפגישת יעוץ? בנוסף, אני שוקל לאחרונה לחזור לתחום המוסיקה מה שאומר שאהיה חשוף יותר לווליום גבוה יחסית (שוב, לא מוגזם בצורה מזיקה, אך גבוה), כך שמרגע שאחזור לעסוק בתחום זה, כל כמה זמן היית מציעה לי להיות בביקורת? כלומר,

17/03/2009 | 12:11 | מאת: יואב

היי טלי, התכוונתי לרעשים בעוצמה גבוהה יחסית מאלו שבד"כ שומעים ביום יום אך לא לרעשים מזיקים בעוצמה מוגזמת כמו באולמות חתונה למשל. האם ב"ביקורת" הכוונה היא רק לבדיקת שמיעה או גם לפגישת יעוץ? בנוסף, אני שוקל לאחרונה לחזור לתחום המוסיקה מה שאומר שאהיה חשוף יותר לווליום גבוה יחסית (שוב, לא מוגזם בצורה מזיקה, אך גבוה), כך שמרגע שאחזור לעסוק בתחום זה, כל כמה זמן היית מציעה לי להיות בביקורת? כלומר, מהי תדירות הביקורת שאת ממליצה לי עליה כל זמן שאני לא עוסק בתחום ומהי התדירות מרגע שכן אעסוק בו? תודה!

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס