ציפצוף

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

04/02/2009 | 16:36 | מאת: יואב

היי טלי שמי יואב, ביקרתי אצלך לפני כחודשיים וחצי במרכז אופקים בתל אביב בקשר לטיניטוס ורגישות לרעש (אם זכור לך, במהלך הפגישה, מעט זמן לאחר שהסברת לי שהרגישות לרעש היא תופעה פסיכולוגית, בלי לשים לב בכלל, האוזניים נהיו פחות רגישות). בכל מקרה, באותה פגישה התלוננתי גם על כך שמספר פעמים ביום אני שומע ציפצוף, חזק יחסית לאחרים, שנמשך כשתי שניות, בעיקר באוזן ימין, אך גם באוזן שמאל. מאחר וברוב היום הייתי הולך עם אטמים מסיליקון שגרמו לאדמומיות באוזניים, אמרת לי להפסיק ללכת עם אטמי הסיליקון, לשים טיפות אוזניים למשך מספר ימים להרגעת האדמומיות ושיכול להיות שלאחר שהיא תעלם, תפתר גם בעיית הציפצוף הנ"ל. במשך כמה זמן הייתה ירידה (אמנם לא משמעותית) בכמות הציפצופים האלו אך לאחרונה המצב חזר לקדמותו. חשוב לציין כי שמיעת הציפצוף החזק לא מפריעה לי, אך מה שכן מטריד אותי זה למה הוא בכלל מופיע והאם נגרם לי נזק לשמיעה בכל פעם שאני שומע אותו. מה עושים? תודה!

04/02/2009 | 21:58 | מאת: ד"ר טליה מרק

היי יואב, קודם כל אני שמחה שהיתה הקלה באופן עקרוני. לרוב כשמגיעים לטיפול בשל היפראקוזיס, ובהמשך מתחילים לקטר על הצפצופים - סימן שהרגישות לרעש נעשתה תופעה פחות דומננטית וזה דווקא סימן מצוין מבחינתי. הטיניטוס עצמו לא מזיק לשמיעה בכלל, וההתופעות כעת רק מצביעות על כך שהגיע זמן פגישת חיזוק וטיפול. בברכת רגיעה ושלוות נפש, ד"ר טלי מרק, מומחית ברפואת אא"ג, יועצת רפואית, אופקים איכות השמיעה, טלפון לקביעת תורים 1-700-50-60-52

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס