האם מדובר ברגישות יתר לרעש?

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

20/01/2009 | 07:48 | מאת: חגית

שלום רב, בתי בת 19, ומשרתת בצבא בתפקיד שדורש הקשבה לצפצופים מתמשכים בתדרים נמוכים. הרעשים גורמים לה לכאבים באוזניים שמקרינים לכל הפנים, ולתחושה של עייפות מוגברת. בדיקת שמיעה: תקינה. לפני שנה נותחה להסרת שקד שלישי וישור מחיצה באף, אולם הרגישות לרעשים התחילה עוד לפני הניתוח. רוב הזמן סובלת מתחושה של אטימות באוזניים. יש לציין שגם בבית היא רגישה מאד לרעשים שאינם מפריעים לשאר בני הבית כמו טלוויזיה, או דיבור בקול רם, וגם רעשים "קטנים" כמו לעיסה. כשהיא נמצאת בנוכחות רעש היא נהיית מאד עצבנית. האם מדובר ברגישות יתר לרעש?

20/01/2009 | 20:02 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב בהחלט רגישות יתר ולא סתם היפראקוזיס אלא אפילו קשה יותר אם היא רגישה לקולות חלשים וקולות לעיסה. חשוב מאוד להתחיל טיפול בהקדם האפשרי, כדאי שהיא תופנה לאא"ג דרך הצבא ותבקש הפנייה לטיפול בהיפראקוזיס במידה והם מאפשרים זאת. בברכה, ד"ר טלי מרק, מומחית ברפואת אא"ג, יועצת רפואית, אופקים איכות השמיעה, טלפון לקביעת תורים 1-700-50-60-52

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס