טינטון ושחיה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

14/12/2008 | 11:02 | מאת: רמי

שלום ד"ר יש לי טינטון דו אוזני מזה מספר שנים אני בחור בריא בגופי ובנפשי, שוחה קבוע בבריכה לפחות פעמיים עד שלוש פעמים בשבוע. שמתי לב שלאחר שחיה הטינטון מתחזק (שוחה עם אטמי אוזניים) האם יש קשר בין שחיה לטינטון, שחיה יכולה להגביר טינטון? אני ממש מתוסכל מכל המצב (אסןר אלכוהול אסור רעש אסור קפה אסור מלח ועכשיו יתברר שגם אסור פעילות גופנית) בקיצור....יש קשר בין שחיה להתגברות הטינטון או שאני יכול להמשיך לשחות לי בכיף? תודה מראש על תשובתך

14/12/2008 | 23:04 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב כתבתי לך עם המון סימני קריאה שתמשיך לשחות. בעצם כתבתי שכאשר אוטמים אוזניים הטיניטוס עשוי להתגבר, וכשיש מאמץ גופני גם הטיניטוס יכול להתגבר. אז מה ???????? לא תשחה ? לא תחיה ? לא תהנה ??????? חס וחלילה !! אז תבלה ותשמור על כושר, שחה ותטייל ותעשה מה שבא לך. באמת. בברכה ד"ר טלי מרק, מומחית ברפואת אא"ג, יועצת רפואית, אופקים איכות השמיעה לקביעת תורים 03-5272477

15/12/2008 | 11:51 | מאת: רמי

הי ד"ר כלומר הפעילות הגופנית מגבירה את הטינטון באופן זמני בגלל עלית לחץ הדם? אני שואל ואני יודע שזה נשמע קצת טיפשי אבל אני חייב להבין אם הפעילות הזו מגבירה את הטינטון באופן פרמננטי (כלומר האם אני מחמיר את הבעיה בכך שאני שוחה)או שהתגברות הטינטון היא תגובה טבעית מקומית שאין לה השלכות לתווך הארוך ושוב תודה תודה על תשובתך :) נ.ב...אני חש בשבוע האחרון סוג של סחרחורת קלה וקצת בחילה באופן תמידי. (עשיתי בדיוקת bera ושמיע והכל תקין-אין שינוי ב 5 שנים מיו שזה התחיל) האם זה אומר שהגעתי למקום שבו אני צריך להתקדם בבדיקות (כמו ct למשל) בדיקה שאני מעונין להמנע ממנה....אשמח לשמוע את דעתך

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס