מכשירי שמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

26/11/2008 | 10:12 | מאת: יוסי

שלום דוקטור רציתי לדעת איך מתאימים מכשירי שמיעה בדרך הכי נכונה. תודה.

28/11/2008 | 00:06 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב קודם כל צריך לאבחן את הגורם לליקוי השמיעה ולראות מה אפשר לעשות מעבר למכשירי שמיעה, למשל דלקות נקב בעור התוף, וכו'. השלב השני הוא שיחה עם המועמד להתאמת מכשירים ובדיקה של הציפיות שלו ושל היכולות שלו - בין אם כלכליות ובין אם תפעול מכשירי שמיעה. אחר כך צריך לראות על פי ליקוי השמיעה מה הכי מתאים "תיאורטית". בהמשך להתחיל לנסות סוגים שונים של מכשירים בהתאמה ממוחשבת או בנסיון בפועל בתוך האוזן (לא מתאים לכל סוגי המכשירים), ואחרי הכל להחליט ולהזמין :) אני בכלל מאמינה שהמטופל צריך להיות מאוד מעורב בתהליך ולהבין מה קורה, לנסות לשמוע צלילים של מכשירים מחברות שונות כדי לדעת איך הוא מרגיש עם זה, ולא להרגיש כאילו מכריחים אותו אלא ממש חלק אמיתי ופעיל בהתאמה. בברכה ד"ר טלי מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון טלפון לקביעת תור : 03-5272477 או 04-6225223

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס