טינטון

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

11/08/2007 | 21:25 | מאת: רועי

שלום רב אני בחור בן 27. בצבא נפגעתי בלבנון, עקב חשיפה לירי תותחים. כרגע יש לי פגיעה דו צדדית בתדרים הגבוהים. כמו כן, יש לי טנטון בשני האוזניים אשר התגבר באוזן שמאל לאחר שירותי כלוחם במלחמה האחרונה. בבדיקה, הלחץ באוזנים תקין. בדיקת BERA תקינה. בדיקת שמיעה - שמיעה בגדר הנורמה עם ירידה סנסו נויירלית קלה דו"צ בתדרים 6-8 קליהורץ - ירידה עד 40. כרגע מה שאני מרגיש, זה שאני בסביבה שקטה, הטנטון מחריש אוזניים. כאשר אני בסביבה רועשת, אני לא מסוגל לשמוע את הרעש. יותר מזה, מוזיקה בוויליום גבוה (מוזיקה זה משהו שמאוד אהבתי, ועכשיו קשה לי לשמוע), צורמת לי וחורקת מעט. בכלל האוזניים מאוד רגישות וזו הסיבה שהלכתי להבדק בכלל. היה לי כאבים באוזניים. משהו נוסף שאימי העירה לי, זה שאני "בולע" מילים. זה משהו שלא היה קיים לפני כן. שאלתי: 1. במכון השמיעה, הציעו לי שיקום שמיעתי. נראה לך שצריך? או שזה מוקדם מדיי. 2. הרופא הביא לי בטיסטין 3 פעמים ביום ל-30 יום. התחלתי לקחת והפסקתי, כי לא הרגשתי שזה עוזר לי במיוחד לטנטון. האם זה לא מינון גבוה מדיי? 3. לגבי הלקות בדיבור, זה משהו שמוכר בספרות המקצועית. כלומר יש קשר בין פגיעה בשמיעה לבין התחלה של לקות דיבור? סליחה על אורך השאלה. אודה לתשובתך. בכבוד רב, ובהערכה רועי

13/08/2007 | 01:03 | מאת: ד"ר טליה מרק

רועי היקר אני יכולה עכמובן לענות רק באופן כללי כי לא בדקתי אותך : השמיעה שלך או גבולית ולא צריך שיקום שמיעה או לקויה וכן צריך... אני צריכה לראות את בדיקת השמיעה כדי לדעת יותר. לשאלתך השנייה - אין כל תועלת בבטיסטין בטיפול לטיניטוס. הוא לא רע בטיפול בסחרחורת סיבובית אבל במחקרים לא הצליחו להוכיח כל קשר לטיניטוס והוא באמת לא מיועד לטיפול בו. העובדה שבארץ כותבים בעלון של התרופה שהוא טיפול לטיניטוס היא... איך לאמר בנימוס ? יותר טוב שאשתוק. בכל מקרה מבחינת FDA הוא לא מאושר לטיפול בטיניטוס ודי לחכימא ברמיזא. לשאלתך השלישית יש קשר בין כבדות מסוימת של ההיגוי וטיניטוס ומצד שני אתה גם מאוד במתח וגם זה יכול להשפיע. בקש ממשהב"ט הפנייה אלי לטיפול דרך מכון אופקים ואוכל לעזור לך באופן יותר רציני. אני לא יודעת מה מספר הספק אבל יוכלו להנחות אותך בטלפון דרך המשרד... ליותר פרטים - www.tinnitus.co.il ושבוע טוב ד"ר טלי מרק

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס