טינטון פועם

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

22/01/2012 | 12:58 | מאת: דנית

ב"ה שלום! אני בת 23,כבר 4 חודשים אני סובלת מטינטון פועם באוזן ימין ובנוסף ישנו צליל קבוע וחלש המתווסף לזה. יש ימים שהטינטון חזק יותר ויש ימים שהוא חלש יותר. כאשר פניתי לרופא אא"ג הוא הפנה אותי לבדיקת שמיעה שהראתה ירידה קלה בשמיעה בשתי האוזניים יותר באוזן ימין,בדיקת טימפנומטרה הראתה היענות תקינה בשתי האוזניים. לאחר מכן, הרופא הפנה אותי לבדיקת BERA שיצאה תקינה. הרופא טען שיש לי וירוס באוזן ושזה יעבור לאחר מספר חודשים,דבר אשר לא קרה. חזרתי אל הרופא לאחר בירור עצמי באינטרנט וביקשתי הפניה לבדיקת דופלר של עורקי הצוואר, הבדיקה יצאה תקינה חוץ מאשר האבחנה שהורידים הג'וגולריים שונים באופן מהותי בין 2 הצדדים, מימין זרימה גוגולרית רבה הרבה יותר עם ממדי וריד גדולים באופן משמעותי לעומת צד שמאל, לאור התוצאות הומלץ לי לשקול המשך ברור ווסקולרי תוך מוחי. עכשיו,אין לי מושג מה לעשות עם מידע זה,אני מרגישה שאני עוברת בין רופאים ובדיקות ואף אחד לא מפנה אותי למקום מסויים/מבין ומסביר לי מה לעשות.. אשמח אם תוכלי להסביר לי מה המשמעות של וריד מורחב, ממה זה נגרם,כמה זה מסוכן ומהו בכלל ברור ווסקלרי תוך מוחי.האם יש סיכוי שהטינטון הזה יעבור בעזרת טיפול מתאים?? אני צריכה לטוס למזרח בעוד כ3 שבועות והייתי רוצה לדעת האם יש בעייתיות לטוס במצב כזה. תודה רבה מראש!!ויום טוב:)

22/01/2012 | 22:11 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב בדרך כלל המוח מסנן את הקולות ה"תפעוליים" של הגוף, כמו זרימת דם, דופק, קולות נשימה וכדומה. לפעמים כשרוחב כלי הדם שונה מאוד מצד לצד, המוח עשוי "לשים לב" להבדל בזרימה ולשמוע אותה. בדרך כלל וריד ג'וגולרי מימין הוא גדול יותר מאשר השמאלי אבל לא ראיתי את הבדיקות שלך כך שאני לא יכולה לאמר מה לא תקין. צריך לבצע בדיקת CT עם חומר ניגוד המכוונת לכלי דם בראש וצואר כדי לראות שאין בעיה מיוחדת. לא אמורה להיות בעיה בטיסה בדרך כלל. בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס