איבוד שמיעה פתאומי בפעם השלישית וטנטון קבוע

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

27/07/2017 | 12:24 | מאת: איילת

ד"ר טליה שלום, אשמח להתייעץ איתך לגבי ארועים חוזרים ונישנים של איבוד שמיעה. בת 48.5 גרושה פלוס 2 ילדים בוגרים. לפני בערך 6 שנים היה המקרה הראשון באוזן ימין אוטם באוזן שהחל בערב ולמחרת הופיעו רעשים צורמים באוזן עד כדי כך שלא יכולתי לשמוע. כעבור יומיים פניתי לא.א.ג. שהיפנה אותי לבדיקת שמיעה ובבדיקת שמיעה איבחנו ירידה חדה בשמיעה. מיד הופניתי לבית חולים אסף הרופא לטיפול בסטוראידים לווריד למשך שבוע ימים (תוך כדי הטיפול נעשו בדיקות שמיעה כדי לבדוק האם הטיפול משפיע.) שוחררתי לאחר הטיפול לאחר שהשמיעה חזרה ל 80%. (בבדיקה גם נוכחנו לגלות שהשמיעה באוזן ימין לא 100%), עם טנטון קבוע שלא נעלם. בית החולים רצה לעשות עליי ניסוי ולטפל בי באמצעות סטרואידים ישירות לתוך נקב באוזן ולא הסכמתי. לפני שנה בדיוק אותו מקרה רק שהפעם באוזן שמאל. תחושת אטימות באוזן שלא ייחסתי לה חשיבות משום שכאשר אני בסטרס האוזניים נאטמות לי הלכתי לאימון אגריסיבי ולאחר האימון היו שוב רעשים. למחרת בבוקר פניתי לא.א.ג שוב בדיקת שמיעה שוב הפניה לבית חולים הפעם תל השומר והפעם טיפול סטרואידים בכדורים. בשני המקרים הופניתי לבדיקת MRI גם כדי לשלול את מחלת המנייר ולשמחתי הבדיקות תקינות המקרה השלישי קרה בדיוק לפני חודש והפעם באוזן ימין שוב, קמתי ביום שישי עם אוטם באוזן ולקראת הצהריים היו לי רעשים באוזן כאילו אני מחפשת תדר ברדיו ולא מוצאת...רעש צורם והטנטון גם גבר. הפעם הלכתי למוקד וביקשתי סטרואידים על מנת שלא יאשפזו אותי שוב, לקחתי במשך 5 ימים וחל שיפור. אתמול שוב (לאחר שבועיים) האוזן הימנית נאטמה לי וקשה לי לשמוע רעש או צעקות תחושה של צינון והאוזן רדומה. חשוב לי למציין שאני במצב נפשי ירוד ובסטרס רציני. אני אובדת עצות ולחוצה מה גם שהשמיעה שלי לא טובה בעיקר עם הטנטון ב- 2 האוזניים. אשמח לחוות דעתך המהירה. בתודה מראש איילת

שלום איילת. שלחתי לך מייל (לכתובת שרשמת בהודעה) בנושא טיפול, דרך האינטרנט אין דרך לעזור לך. בברכה ד"ר טליה מרק

16/01/2018 | 09:06 | מאת: מר מטונטני

שלום איילת... הייתי שמח לשמוע האם כיווני הטיפול החדשים יצרו איזה שהוא שינוי/שיפור בבעיית הטינטון?? מאוד אשמח לשמוע, היות וסבלי לא פחות מהמתואר בפנייתך. אשמח אם גם תפני אליי דרך המייל. תודני

16/01/2018 | 09:36 | מאת: איילת

לצערי הרב אין שיפור ולא רק זה האיבוד שמיעה חזר בפעם הרביעית

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס