טינטון מציק מציק מציק!!

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

21/07/2011 | 18:12 | מאת: אחד

שלום ד"ר. אני גבר כבן 30 אז ככה לצערי בשנים האחרונות הייתי משחק יותר מדי עם האוזן הימנית שלי כשמגרד הייתי מושך את האוזן לגירוד או מכניס אצבע או כשהאוזניים היו סתומות הייתי סותם את האף ו"מפמפם" בשביל לפתוח את האוזן (ימין) . מה גם שאני מטופל עם סד לילה שאני לא ממש מתמיד בו ללסת התחתונה לצערי לפני כשלושה שבועות באמצע העבודה תקף אותי התקף סחרחורת שלאחריו הובלהתי לב"יח אושפזתי שבוע בוצע בדיקת שמיעה וברה שהיו תקינות עפ ירידה קלה באוזן ימין של 30 דצב אמרו לי שעד 30 זה תקין חזרתי ועשיתי את הבדיקת שמיעה שוב ועדיין ירידה של 30 דצב אבל מלפני שלושה שבועות התחילו לי ציפצופים באוזן ימין שלא נפסקים הסחרחורות אומנם הוקלו במעט אבל עדיין ממשיכות אני לא ישן כמעט והצילצולים הורגים אותי. אאג בביח (סטג'ר) אמר שזה לוקח חודש וחצי עד שהכל יירגע הרופא משפחה שלי הטיל פצצה ואמר שיש לי פגיעה בעצב השמיעה ויהיה לי צילצולים לכל החיים . השאלה היא מה נכון? היה לי גם סטיגמוס שנעלם אחרי שבוע אבל מדאיג אותי מה הלאה? האם פיזיוטרפיה תעזור פה? עשיתי MRI והוא יצא תקין ללא שום ממצאים בכלל והחל מחמישי האחרון (שבועיים ויום אחרי שהחל הטינטון ) התחלתי לקחת 40 מג פורמיזון ליום בהוראת האאג שלי ל 5 ימים הצילצול עדיין קיים מה הלאה??

23/07/2011 | 19:50 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. אין קשר בין החיטוטים שלך וההתעללות העצמית באוזן, לבין טיניטוס. 2. כשיש כאבים בפרק לסת לפעמים נוטים לחוש כאב "אוזן" ואז להתעלל באוזן עם קיסמים ואצבעות... חבל, סתם מוסיף עוד צרה פוטנציאלית. 3. הסחרחורת וליקוי השמיעה לא קשורים לחיטוטים ולא קשורים לפרק הלסת. 4. הליקוי כנראה קל מבחינת מכשירי שמיעה וכו' אבל הוא מספיק כדי לעורר תגובה של צפצופים. לרוב אם השמיעה משתפרת הצפצופים דועכים וגם אם לא משתפרת המוח מסתגל למצב ומסנן את מרבית הצפצופים רוב היום. בכל מקרה טוב שאתה מטופל וטוב שה MRI תקין. 5. כדי לדעת יותר מכם ולעזור יותר אני צריכה אותך פנים אל פנים :) בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס