קשר בין אלרגיה לטיניטוס?

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

30/05/2011 | 13:58 | מאת: אמה

שלום רב! מזה כחודש אנני יכולה לסבול רעשים , כמו בכי תינוק, וצעקות וכו' אני בת 34 ועברתי בדיקת שמיעה מתוך בירור שעשה אאג שהייתה תקינה. בבדיקה ראה ספטום עקום ורירית אלרגית באף, לדעתו עליי להתחיל טיפול נגד אלרגיה: תרסיס וכדורים -כל יום כדור. האם יש קשר בין הממצאים לבין הבעיה באוזניים. אינני יודעת אם יש לעבור את הניתוח לתיקון הספטום, על מנת לתקן את הבעיה של טיניטוס. והאם אני זקוקה לטיפול TRT? ועד שא' אחרונה: את היחידה שמטפלת בבעיה שיש לי באוזניים, והאם יש הסדר קופ"ח לטיפול (אני בכללית). תודה רבה מראש, ממתינה לתשובתך.

31/05/2011 | 20:30 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב כשיש אלרגיה אפשר שהאף יהיה גדוש וכן דרכי הנשימה, והדבר יכול לגרום לתחושה של אוזניים סתומות ובכך "להחמיר" טיניטוס. יישור המחיצה יכול להקל על הנשימה אם יש לך קושי בנשימה, אבל הוא לא מטפל בטיניטוס. TRT הוא טיפול שחלקו התנהגותי ייעוצי, במפגשים של הדרכה, וחלקו טיפול בנושאים השמיעתיים והכל תלוי במצב החולה. הטיפול מתאים למי שסובל מטיניטוס כך שגם לך אפשר אם הטיניטוס מציק לך. אם הוא לא מפריע אלא סתם קיים - אין צורך בטיפול. אין הסדר לטיפול דרך הקופה, הטיפול הוא פרטי בלבד ואני הרופאה היחידה שעוסקת בתחום. אפשר לקבל החזרים מביטוחים פרטיים על יעוץ רופא מומחה. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477, www.tinnitus.co.il

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס