בא לי להתאבד החרדות גוברות עליי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

21/09/2013 | 05:02 | מאת: אדיר

שלום אני בן 18 ובמשך השנה שהייתה סבלתי מחרדות כמעט בלתי נסבלות. הכל התחיל מהתקף שקיבלתי בעת אימון כשלא הצלחתי להסדיר את נשימתי והייתי בטוח שאני עובר התקף לב. במשך השנה שהייתה מאותו יום בחודש נובמבר 2012 עד עכשיו אני לא עושה פעילות גופנית מכיוון שההתנשמות בעת מאמץ מובילה אותי לעוד התקף, אני מפחד ללכת ברחובות ריקים בכדי שלא יהיה מצב שאני יחטוף איזה התקף לב ואף אחד לא ישים לב אליי, מפחד להיות במקומות מרוחקים מבית חולים ועוד הרבה פחדים שהתפתחו במשך השנה. אני באמת לא יודע מה הסיבה לכל זה ולמה זה התחיל לי פתאום, אף פעם לא סבלתי מבעיות חברתיות או בעיות בבית אני חי חיים טובים ואיכותיים או יותר נכון חייתי חיים טובים ואיכותיים עד לפני שנה. אני מרגיש צורך לשתף ואולי לקבל ייעוץ והכוונה נכונים ולספר לכם בעצם מה אני מרגיש. נתחיל בזה שיש לי מן דחף לקרוא על מחלות וחומרים מסוכנים ולפעמים להסיק מסקנות שאולי אני לוקה בהם, אני נבהל מכל תחושת כאב בחזה והרבה דברים שנוגעים לבריאות שלי וחי עם מועקה נפשית וסובל מהתקפי חרדה תכופים. כשאני סובל מתסמיני חרדה דוגמת כאבים בחזה למשל אז תמיד רצה לי המחשבה בראש, אולי הפעם זה התקף לב ולא התקף חרדה ואז אני מרגיש חסר עונים כי אין לי למי לפנות, בטח כשזה קורה לי בלילה כמו עכשיו אז אני פשוט נלחם עם עצמי, לפעמים מכין את עצמי לעולם הבא אני פשוט מפחד למות, אני מפחד שאני חולה במחלה סופנית שתתקוף אותי ותהרוג אותי לפני שאני יספיק להגיע לטיפול, אני מפחד לקבל התקף לב ועד שישימו לב אליי והאמבולנס יגיע אני ימות, המחשבות האלה גומרות אותי אני לא יכול כבר בא לי לשים סוף לחיים האלה שמלאים בסבל אבל אני מפחד למות אז גם את זה אני לא יכול לעשות, אני פשוט מרגיש חסר עונים, אף אחד לא לוקח אותי ברצינות ותמיד כשאני מתלונן על כאבים מזלזלים בי ואומרים לי הנה ההיפוכונדר התחיל ואז אני עוד יותר מפחד כי אם לא יקחו אותי ברצינות ברגע אמת??? מה אני יעשה אז ימות לי בשקט? אני נואש לעזרה כמו שלא הייתי בחיים, אני מוכן לחתוך כל איבר בגוף רק תחזירו לי את השלווה שהייתה לי בחזרה הפחד גומר אותי אני מרגיש מת, החיים שלי נעצרו אין לי או להורים שגם ככה לא לוקחים אותי ברצינות אפשרות לטיפול כספי אני לא יודע למי לפנות ומה לעשות ומה הם השלבים והאם בכלל שווה להיכנס לטיפול הזה ושתהיה מודבקת עליי תווית של חולה בנפש, אז למי לפנות והאם אפשר פחות או יותר לאבחן ממה אני סובל? הפרעת חרדה כללית? הפרעת פאניקה? היפוכונדריה?

21/09/2013 | 15:02 | מאת: קרן

אדיר, צור איתי קשר בנייד 0548117817

21/09/2013 | 22:17 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום אדיר, אני מצטער לקרוא שאתה במצוקה כל כך גדולה. מה שאתה מתאר יכול להיות מאד הפרעת חרדה - אולי פאניקה אולי OCD, אולי הפרעת חרדה אחרת. בהפרעות חרדה אפשר לטפל במאמצעות תרופות ובאמצעות טיפול פסיכולוגי. יכול למאד להיות שלאחר שנה של סבל ללא מענה נהיה לך גם דיכאון. מאד יכול להיות שזה מצב שאפשר לטפל בו והוא יכול לחלוף. חבל מאד אם בגלל מצב הפיך שאפשר לתקן, ייגרם לך נזק בלתי הפיך. אנא פנה בהקדם לעזרה. בשביל לקבל עזרה ראשונה לא צריך כסף. אתה יכול להפנות לחדר מיון, לרופא המשפחה, לפסיכיאטר במסגרת הקופה, או למרפאה פסיכיאטרית ציבורית אם יש כזו סמוך למקום מגוריך. אתה יכול לפנות גם לערן (http://www.eran.org.il/) או מסגרת אחרת למענה דחוף, יש הרבה מידע והכוונה שאפשר לתת לך כדי שתוכל לקבל מענה מיידי ללא תשלום. כאשר תפנה לעזרה חשוב שתדגיש שהבעיה שלך היא חרדה ומחשבות התאבדות ולא בעיה רפואית כללית.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה