לאחר התקף פסיכוטי-הלידול-תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

12/09/2020 | 14:45 | מאת: אבי

שלום רב. בני עבר התקף פסיכוטי עקב עישון קנאביס. ההתקף הפסיכוטי כלל מחשבות שווא פרנואידיות ומחשבות רדיפה וכו.... הבן שלי הוא סרבן טיפול ולכן טופל בהתחלה עם זריקות קלופיקסול שלא עזרו כ"כ ובהמשך טופל עם הלידול שכן הראה שינוי חיובי. לבסוף הוא שוחרר עם זריקת הלידול לטווח ארוך של 100מג+כדור הלידול 5מג ביום. הזריקה היא לטווח של 28 יום. היום,כשבועיים לאחר שהחל הטיפול הנ"ל,הפסיכוזה כמעט ונעלמה לגמרי והילד הפך לרגוע מאוד,אבל יחד עם זאת יש כמה בעיות. 1-קודם כל,הוא הפך לחסר אנרגיה,כל היום שוכב במיטה וקם רק כדי לאכול וכו... כל הזמן אנו מציעים לו לבוא לסלון,או לרדת לאיזה סיבוב למטה והוא טוען שאין לו כח ולא אנרגיה לעשות כלום.יש לציין שזה ההפך הגמור ממה שהיה לפני ההתקף ובזמן ההתקף. 2-הילד סובל מכאבים ברגליים כמעט בכל שעות היום עקב תופעות הלוואי של ההלידול.הוא נבדק ואין לו דיסטוניה ומצד שני אין לו גם אקטיזיה לדעתי כי הוא לא נמצא בכלל באי שקט,ההפך,הוא רגוע מאוד "וזרוק" במיטה כל הזמן. עקב תופעות הלוואי הוא מקבל 2 כדורים של דקינט של 2מג פעמיים ביום+קלונקס חצי מג פעמיים ביום,אך הכאבים והנוקשות שיש לו לדבריו ברגליים עדיין מציקים לו מאוד ואנחנו חוששים מאוד שעקב תופעות הלוואי ברגליים הוא יפסיק את הטיפול ולא ילך לקבל את הזריקה הבאה שהוא צריך לקבל בעוד כשבועיים. שאלותיי אליך בבקשה הם: 1-בקשר לכאבים ולנוקשות ברגליים,מה עוד אפשר לתת לו לשיכוך הכאב?הוצע לי להחליף לו את הקלונקס באסיול,האם האסיול יותר טוב מהקלונקס? במידה ואתה ממליץ להישאר עם הקלונקס,האם כדאי להעלות לו את המינון מחצי מג פעמיים ביום ליותר מכך? 2-הזריקה הבאה שהוא צריך לקבל של הלידול היא גם של 100מג והוא גם צריך להמשיך עם הכדור של ההלידול של 5מג. האם לדעתך כדאי להוריד לו את המינון בזריקה הבאה,או להפסיק את הכדור,או בקיצור,להוריד את המינון בדרך כלשהיא כדי שתופעות הלוואי יופחתו ושקצת תהיה לו אנרגיה לקום מהמיטה ובמידה וכן,לאיזה מינון מומלץ להוריד לו? כמובן שנעשה זאת ביחד עם החלטה של פסיכיאטר ולא על דעת עצמנו,אך בכל זאת חשוב לי לשמוע גם את דעתך. תודה רבה ושנה טובה. אבי

שלום רבי. מאחל לבנך בריאות שלמה. הלידול הינה תרופה אנטי פסיכוטית ותיקה וחזקה, יעילה מאוד אך כיום יש תרופות טובות כמוה עם הרבה פחות תופעות לוואי. ממליץ לשקול עם הפסיכיאטר המטפל העברה לטיפול תרופתי מתקדם יותר כגון רספרדאל, סרוקוול, זיפרקסה או אינווגה. הלידול עלול לגרום לתופעות של אפאטיה, נוקשות שרירים-דיסטוניה ורעד. כדאי להעלות מנון דקינט ל-3 כדורים ליום בינתיים ולשקול העברה מקלונקס לואבן או אסיוואל. בהצלחה

13/09/2020 | 14:36 | מאת: אבי

תודה על תשובתך. האם כדאי לנסות להעביר לטיפול תרופתי בכדורים שהילד סרבן טיפול,למרות שכרגע גם את ההלידול הוא לוקח גם פומי,או שכדאי אולי לשקול להוריד מהמינון של הכדור מ-5מג ל-2.5מג? למרות שהילד יחסית רגוע,אפילו יותר מידי רגוע וכל הזמן רוצה לישון ולשכב במיטה,יכול להיות שבכל זאת יש לו אקטיזיה? במה עדיף האסיוול מהקלונקס? תודה רבה אבא מודאג

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה