זוקלופנתיקסול: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

צ'אט מספר 3 - פסיכיאטריה ופסיכולוגיה

צ'אט מספר 3 - פסיכיאטריה ופסיכולוגיה זהו תמליל ערוך של הצ'אט השלישי של doctors, בנושא פסיכיאטריה ופסיכולוגיה, בהנחייתם של ד"ר אבי פלד, פסיכיאטר, וטלי פרידמן, עובדת סוציאליתמיכלי: האם כל פסיכיאטר הוא גם פסיכותרפיסט?ירון: מיכלי: כל פסיכיאטר גומר בית ספר לפסיכוטרפיהד"ר פלד פסיכיאטר כל פסיכיאטר גומר בית ספר כזהד"ר פלד פסיכיאטר אבל לא כולם עוסקים בזה בפועלבתיה: מבחינה מעשית אני מתכונת. מה אכפת לי התאוריה.מוטי - עורך ראשי: ערב טובמלאכית: אני בחטיבה וזה מלחיץ אותי מה לעשות?מיכלי: אני שוב שואלת: איזו תרופה אנטי-דכאונית בטוחה בזמן הריון?טלי-עובדת סוציאלית: דן...שאלת לגבי פוסט טראומה...תשאל שוב...ד"ר פלד פסיכיאטר: שלום לכולםחתיכה ללא אהבה: יש בחור אחד שאני אוהבת כבר שנה שלמה עכשיו זו לא בדיוק אהבה אני חושבת שזו כבר...
ללמוד עוד על זוקלופנתיקסול
צ'אט מספר 3 - פסיכיאטריה ופסיכולוגיה-תמונה

צ'אט מספר 3 - פסיכיאטריה ופסיכולוגיה

מאת:
05/11/2000
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לזוקלופנתיקסול?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

זוקלופנתיקסול: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

מה תופעות לוואי לסריקה והאים יש תחליף לזריקה

זריקה עלולה לגרום לרגישות או כאב במקום ההזרקה, אם רוצים לשנות טיפול או מינון צריך לחכות מספר שבועות עד שהרמה בדם יורדת, טיפול בכדורים קל יותר לשינוי כי אפשר לשנות מדי יום. בנוסף לזריקה יש סטיגמה כי היא לא בשליטה מוחלטת של המטופל. מצד שני הרמה של התרופה בדם יציבה יותר וההשפעה רציפה יותר עם זריקה כי הרמה יורדת בשעות בין נטילת כדורים, אנשים נוטים לשכוח לקחת כדורים, להתבלבל, לשנות את השעה בה הם לוקחים אותם. עוד יתרון של הזריקה הוא שהחומר הפעיל מגיע לגוף דרך השריר ולא דרך הקיבה ואז הוא לא עובר פירוק ראשוני בכבד ומוריד מההשפעה על הכבד, יש זריקות כמו קספליון שאינן עוברות פירוק בכבד כלל וניתן לקחת אותן גם עם יש בעיה בכבד. לכל הזריקות יש כדורים עם אותו חומר פעיל, אם מישהו מתקשה לקחת כדור מדי יום ולא מעוניין בזריקה יש תרופה בשם פנפלורידול שמשפיעה במשך שבוע.

שלום רב. לפני כעשרה ימים שאלתי אותך את השאלה הבאה...... "שלום רב. בני עבר התקף פסיכוטי עקב עישון קנאביס. ההתקף הפסיכוטי כלל מחשבות שווא פרנואידיות ומחשבות רדיפה וכו.... הבן שלי הוא סרבן טיפול ולכן טופל בהתחלה עם זריקות קלופיקסול שלא עזרו כ"כ ובהמשך טופל עם הלידול שכן הראה שינוי חיובי. לבסוף הוא שוחרר עם זריקת הלידול לטווח ארוך של 100מג+כדור הלידול 5מג ביום. הזריקה היא לטווח של 28 יום. היום,כשבועיים לאחר שהחל הטיפול הנ"ל,הפסיכוזה כמעט ונעלמה לגמרי והילד הפך לרגוע מאוד,אבל יחד עם זאת יש כמה בעיות. 1-קודם כל,הוא הפך לחסר אנרגיה,כל היום שוכב במיטה וקם רק כדי לאכול וכו... כל הזמן אנו מציעים לו לבוא לסלון,או לרדת לאיזה סיבוב למטה והוא טוען שאין לו כח ולא אנרגיה לעשות כלום.יש לציין שזה ההפך הגמור ממה שהיה לפני ההתקף ובזמן ההתקף. 2-הילד סובל מכאבים ברגליים כמעט בכל שעות היום עקב תופעות הלוואי של ההלידול.הוא נבדק ואין לו דיסטוניה ומצד שני אין לו גם אקטיזיה לדעתי כי הוא לא נמצא בכלל באי שקט,ההפך,הוא רגוע מאוד "וזרוק" במיטה כל הזמן. עקב תופעות הלוואי הוא מקבל 2 כדורים של דקינט של 2מג פעמיים ביום+קלונקס חצי מג פעמיים ביום,אך הכאבים והנוקשות שיש לו לדבריו ברגליים עדיין מציקים לו מאוד ואנחנו חוששים מאוד שעקב תופעות הלוואי ברגליים הוא יפסיק את הטיפול ולא ילך לקבל את הזריקה הבאה שהוא צריך לקבל בעוד כשבועיים. שאלותיי אליך בבקשה הם: 1-בקשר לכאבים ולנוקשות ברגליים,מה עוד אפשר לתת לו לשיכוך הכאב?הוצע לי להחליף לו את הקלונקס באסיול,האם האסיול יותר טוב מהקלונקס? במידה ואתה ממליץ להישאר עם הקלונקס,האם כדאי להעלות לו את המינון מחצי מג פעמיים ביום ליותר מכך? 2-הזריקה הבאה שהוא צריך לקבל של הלידול היא גם של 100מג והוא גם צריך להמשיך עם הכדור של ההלידול של 5מג. האם לדעתך כדאי להוריד לו את המינון בזריקה הבאה,או להפסיק את הכדור,או בקיצור,להוריד את המינון בדרך כלשהיא כדי שתופעות הלוואי יופחתו ושקצת תהיה לו אנרגיה לקום מהמיטה ובמידה וכן,לאיזה מינון מומלץ להוריד לו? כמובן שנעשה זאת ביחד עם החלטה של פסיכיאטר ולא על דעת עצמנו,אך בכל זאת חשוב לי לשמוע גם את דעתך. תודה רבה ושנה טובה. אבי" בהמשך לנ"ל,היום לקחתי את בני לרופא פרטי והרופא המליץ לעבור לזריקה של ריספרדל קונסטה 25מ"ג עקב תופעות הלוואי הקשות של ההלידול ולקחת 3 דקינט+2 ווליום ביום לתופעות הלוואי. אנחנו ההורים,"מתים מפחד" לשנות תרופה כי איננו יודעים אם התרופה "תעבוד" כמו ההלידול שעובדת מצויין מבחינת נטרול הפסיכוזה אצל הילד שאותה הוא קיבל בבית החולים,מה עוד שאת הזריקה הוא צריך לקבל ביום א הקרוב שהוא ערב כיפור. בנוסף,הרופא אר שמספיק זריקה של 25מג פעם בשבועיים ללא צורך של לקיחת כדור פומי כל יום בנוסף לזריקה. אנחנו קצת חוששים גם מזה שכן עד היום,הילד עם זריקה של הלידול 100מג ולוקח כדור של הלידול 5מג ופה הרופא אומר שלא צריך אפילו כדור ריספרדל בנוסף לזריקה. השאלות שלי אלייך בבקשה הם... 1-אם עוברים מהלידול שעובדת טוב לריספרדל,האם יש המשכיות לטיפול התרופתי האנטי פסיכוטי או שהכל מתחיל מהתחלה?זאת אומרת....האם יש רצף טיפולי אנטי פסיכוטי במקרה כזה או שהילד יכול שוב לחטוף התקף פסיכוטי במעבר בין התרופות במידה והתרופה לא מתאימה לו או שהמינון נמוך מידי? 2-האם לא כדאי להצטייד גם בכדורים למקרה הצורך? 3-האם גם בריספרדל במינון כזה של 25מג צריך לתת כנגד תופעות הלוואי 3 דקינט ביום+2 ווליום או שאפשר להוריד לשני דקינט ווליום אחד? 4-אשמח לשמוע את דעתך בכלל על השינוי מהלידול לריספרדל במקרה של ילד שהוא סרבן טיפול?האין זה מסוכן להחליף ככה את התרופה? תודה רבה,חתימה טובה וסליחה מראש על אורך ההודעה. אבא מודאג מאוד.

אני חושב שהמעבר רצוי , קשה לי מאוד לענות ללא בדקתו של החולה

שלום רב. לפני כעשרה ימים שאלתי אותך את השאלה הבאה...... "שלום רב. בני עבר התקף פסיכוטי עקב עישון קנאביס. ההתקף הפסיכוטי כלל מחשבות שווא פרנואידיות ומחשבות רדיפה וכו.... הבן שלי הוא סרבן טיפול ולכן טופל בהתחלה עם זריקות קלופיקסול שלא עזרו כ"כ ובהמשך טופל עם הלידול שכן הראה שינוי חיובי. לבסוף הוא שוחרר עם זריקת הלידול לטווח ארוך של 100מג+כדור הלידול 5מג ביום. הזריקה היא לטווח של 28 יום. היום,כשבועיים לאחר שהחל הטיפול הנ"ל,הפסיכוזה כמעט ונעלמה לגמרי והילד הפך לרגוע מאוד,אבל יחד עם זאת יש כמה בעיות. 1-קודם כל,הוא הפך לחסר אנרגיה,כל היום שוכב במיטה וקם רק כדי לאכול וכו... כל הזמן אנו מציעים לו לבוא לסלון,או לרדת לאיזה סיבוב למטה והוא טוען שאין לו כח ולא אנרגיה לעשות כלום.יש לציין שזה ההפך הגמור ממה שהיה לפני ההתקף ובזמן ההתקף. 2-הילד סובל מכאבים ברגליים כמעט בכל שעות היום עקב תופעות הלוואי של ההלידול.הוא נבדק ואין לו דיסטוניה ומצד שני אין לו גם אקטיזיה לדעתי כי הוא לא נמצא בכלל באי שקט,ההפך,הוא רגוע מאוד "וזרוק" במיטה כל הזמן. עקב תופעות הלוואי הוא מקבל 2 כדורים של דקינט של 2מג פעמיים ביום+קלונקס חצי מג פעמיים ביום,אך הכאבים והנוקשות שיש לו לדבריו ברגליים עדיין מציקים לו מאוד ואנחנו חוששים מאוד שעקב תופעות הלוואי ברגליים הוא יפסיק את הטיפול ולא ילך לקבל את הזריקה הבאה שהוא צריך לקבל בעוד כשבועיים. שאלותיי אליך בבקשה הם: 1-בקשר לכאבים ולנוקשות ברגליים,מה עוד אפשר לתת לו לשיכוך הכאב?הוצע לי להחליף לו את הקלונקס באסיול,האם האסיול יותר טוב מהקלונקס? במידה ואתה ממליץ להישאר עם הקלונקס,האם כדאי להעלות לו את המינון מחצי מג פעמיים ביום ליותר מכך? 2-הזריקה הבאה שהוא צריך לקבל של הלידול היא גם של 100מג והוא גם צריך להמשיך עם הכדור של ההלידול של 5מג. האם לדעתך כדאי להוריד לו את המינון בזריקה הבאה,או להפסיק את הכדור,או בקיצור,להוריד את המינון בדרך כלשהיא כדי שתופעות הלוואי יופחתו ושקצת תהיה לו אנרגיה לקום מהמיטה ובמידה וכן,לאיזה מינון מומלץ להוריד לו? כמובן שנעשה זאת ביחד עם החלטה של פסיכיאטר ולא על דעת עצמנו,אך בכל זאת חשוב לי לשמוע גם את דעתך. תודה רבה ושנה טובה. אבי" ואתה ענית לי את התשובה הבאה..... "שלום רבי. מאחל לבנך בריאות שלמה. הלידול הינה תרופה אנטי פסיכוטית ותיקה וחזקה, יעילה מאוד אך כיום יש תרופות טובות כמוה עם הרבה פחות תופעות לוואי. ממליץ לשקול עם הפסיכיאטר המטפל העברה לטיפול תרופתי מתקדם יותר כגון רספרדאל, סרוקוול, זיפרקסה או אינווגה. הלידול עלול לגרום לתופעות של אפאטיה, נוקשות שרירים-דיסטוניה ורעד. כדאי להעלות מנון דקינט ל-3 כדורים ליום בינתיים ולשקול העברה מקלונקס לואבן או אסיוואל. בהצלחה" בהמשך לנ"ל,היום לקחתי את בני לרופא פרטי והרופא כמוך,המליץ לעבור לזריקה של ריספרדל קונסטה 25מ"ג ולקחת 3 דקינט+2 ווליום ביום לתופעות הלוואי. אנחנו ההורים,"מתים מפחד" לשנות תרופה כי איננו יודעים אם התרופה "תעבוד" כמו ההלידול שעובדת מצויין מבחינת נטרול הפסיכוזה אצל הילד שאותה הוא קיבל בבית החולים,מה עוד שאת הזריקה הוא צריך לקבל ביום א הקרוב שהוא ערב כיפור. בנוסף,הרופא אר שמספיק זריקה של 25מג פעם בשבועיים ללא צורך של לקיחת כדור פומי כל יום בנוסף לזריקה. אנחנו קצת חוששים גם מזה שכן עד היום,הילד עם זריקה של הלידול 100מג ולוקח כדור של הלידול 5מג ופה הרופא אומר שלא צריך אפילו כדור ריספרדל בנוסף לזריקה. השאלות שלי אלייך בבקשה הם... 1-אם עוברים מהלידול שעובדת טוב לריספרדל,האם יש המשכיות לטיפול התרופתי האנטי פסיכוטי או שהכל מתחיל מהתחלה?זאת אומרת....האם יש רצף טיפולי אנטי פסיכוטי במקרה כזה או שהילד יכול שוב לחטוף התקף פסיכוטי במעבר בין התרופות במידה והתרופה לא מתאימה לו או שהמינון נמוך מידי? 2-האם לא כדאי להצטייד גם בכדורים למקרה הצורך? 3-האם גם בריספרדל במינון כזה של 25מג צריך לתת כנגד תופעות הלוואי 3 דקינט ביום+2 ווליום או שאפשר להוריד לשני דקינט ווליום אחד? 4-אשמח לשמוע את דעתך בכלל על השינוי מהלידול לריספרדל במקרה של ילד שהוא סרבן טיפול?האין זה מסוכן להחליף ככה את התרופה? תודה רבה,חתימה טובה וסליחה מראש על אורך ההודעה. אבא מודאג מאוד.

שלום אבי. רספרדאל נחשבת לתרופה אנטי פסיכוטית טובה ויעילה כמו הלידול. כך גם זריקה ארוכת טווח של רספרדאל- רספרדאל קונסטה. מעבר בין הלידול לרספרדאל הינו צעד מקובל שכן לרספרדאל בד"כ יש פחות תופעות לוואי מאשר הלידול. אני הייתי ממליץ לבצע את המעבר עם המשך זמני של הלידול 5 מ"ג בכדור תוך כדי מעקב צמוד.גם בזריקת רספרדאל קונסטה כדאי להמשיך טיפול בדקינט אך ניתן להוריד ל-2 כדורים ליום. לדעתי מדובר בהחלטה סבירה ובכל מקרה כדאי להמשיך בטיפול בזריקות ארוכות טווח. בהצלחה

שלום רב. בני עבר התקף פסיכוטי עקב עישון קנאביס. ההתקף הפסיכוטי כלל מחשבות שווא פרנואידיות ומחשבות רדיפה וכו.... הבן שלי הוא סרבן טיפול ולכן טופל בהתחלה עם זריקות קלופיקסול שלא עזרו כ"כ ובהמשך טופל עם הלידול שכן הראה שינוי חיובי. לבסוף הוא שוחרר עם זריקת הלידול לטווח ארוך של 100מג+כדור הלידול 5מג ביום. הזריקה היא לטווח של 28 יום. היום,כשבועיים לאחר שהחל הטיפול הנ"ל,הפסיכוזה כמעט ונעלמה לגמרי והילד הפך לרגוע מאוד,אבל יחד עם זאת יש כמה בעיות. 1-קודם כל,הוא הפך לחסר אנרגיה,כל היום שוכב במיטה וקם רק כדי לאכול וכו... כל הזמן אנו מציעים לו לבוא לסלון,או לרדת לאיזה סיבוב למטה והוא טוען שאין לו כח ולא אנרגיה לעשות כלום.יש לציין שזה ההפך הגמור ממה שהיה לפני ההתקף ובזמן ההתקף. 2-הילד סובל מכאבים ברגליים כמעט בכל שעות היום עקב תופעות הלוואי של ההלידול.הוא נבדק ואין לו דיסטוניה ומצד שני אין לו גם אקטיזיה לדעתי כי הוא לא נמצא בכלל באי שקט,ההפך,הוא רגוע מאוד "וזרוק" במיטה כל הזמן. עקב תופעות הלוואי הוא מקבל 2 כדורים של דקינט של 2מג פעמיים ביום+קלונקס חצי מג פעמיים ביום,אך הכאבים והנוקשות שיש לו לדבריו ברגליים עדיין מציקים לו מאוד ואנחנו חוששים מאוד שעקב תופעות הלוואי ברגליים הוא יפסיק את הטיפול ולא ילך לקבל את הזריקה הבאה שהוא צריך לקבל בעוד כשבועיים. שאלותיי אליך בבקשה הם: 1-בקשר לכאבים ולנוקשות ברגליים,מה עוד אפשר לתת לו לשיכוך הכאב?הוצע לי להחליף לו את הקלונקס באסיול,האם האסיול יותר טוב מהקלונקס? במידה ואתה ממליץ להישאר עם הקלונקס,האם כדאי להעלות לו את המינון מחצי מג פעמיים ביום ליותר מכך? 2-הזריקה הבאה שהוא צריך לקבל של הלידול היא גם של 100מג והוא גם צריך להמשיך עם הכדור של ההלידול של 5מג. האם לדעתך כדאי להוריד לו את המינון בזריקה הבאה,או להפסיק את הכדור,או בקיצור,להוריד את המינון בדרך כלשהיא כדי שתופעות הלוואי יופחתו ושקצת תהיה לו אנרגיה לקום מהמיטה ובמידה וכן,לאיזה מינון מומלץ להוריד לו? כמובן שנעשה זאת ביחד עם החלטה של פסיכיאטר ולא על דעת עצמנו,אך בכל זאת חשוב לי לשמוע גם את דעתך. תודה רבה ושנה טובה. אבי

ממליץ על הזריקה בשלב זה כי לגבי כדורים לא ברור אם ירצה להמשיך עם תרופות דרך הפה , ממליץ על המשך טיפול בדקינט למנוע תופעות לווא י

תודה על תשובתך. ומה בקשר לכך שהוא כל הזמן רוצה לשכב במיטה?האם זה הגיוני? האם כדאי להוריד במינון של הכדור מחמישה מג ל-2.5מג? לתופעות הלוואי,במיוחד לאקטיזיה שיש לו(לא יכול לשבת רק לשכב כל הזמן)האם אפשר לתת יותר מ- דקינט 2מג+0.5 קלונקס ליום(בערב הוא מקבל עוד 0.5 קלונקס. האם כדאי להחליף את הקלונקס באסיול? תודה מראש אבא מודאג