מהו הצעד הבא המתבקש?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

12/09/2020 | 08:50 | מאת: סובל

הייתי מטופל בויפאקס XR במינון 150 מג יחד עם קלונקס 3 מג כמה שנים נגד חרדות. הטיפול היה יעיל מאוד משך שנים זאת לאחר שניסיתי כמה וכמה תרופות "מקובלות" ללא הצלחה בכלל. לפני כשנה הטיפול הפסיק לעבוד וחזרו חרדות על אף טיפול תרופתי. הפסיכיאטר המטפל אמר שאין יותר מה לעשות ואפשר לקחת נקודתית, מתי שהחרדה מציפה, תוספת קלונקס 0.5 מג. המלצתו לא עזרה לטווח הרחוק. החלטתי לפנות לפסיכיאטר יועץ בכיר אשר המליץ בשלב ראשון להעלות ויאפקס XR למינון 300 מג ובמקביל לאט לאט להפחית במינון הקלונקס ל-1.5 מג. כבר בשלב הזה הזכיר כי יתכן ואזדקק לכדור שלישי אנטי פסיכוטי במינון נמוך לא כי אני פסיכוטי אלא בגלל חומרת מצבי החרדתי. תחת תוכנית הטיפול משכתי בסבל רב וחוסר יעילות והתגברות של חרדה כ-5 חודשים. הפסיכיאטר הציע להוסיף 2.5 מג אריפלי. כך היה 27 יום ללא שיפור במצב. עכשיו כבר חודש במינון של 5 מג ללא שום שיפור. מה הצעד הבא לדעתך בשלב זה אחרי שגם הוספת כדור שלישי לא הועילה?

שלום רב. אם לאורך חודשים אין כל שיפור תחת טיפול בוויפאקס 300 מ"ג, נראה כי התרופה אינה עוזרת לך. ממליץ להפסיק אותה בהדרגה ולשקול מעבר לאנאפראניל- תרופה טריציקלית ישנה אך טובה, או פלובוקסמין- תרופת SSRI. כמו-כן ממליץ לשקול החלפת אריפלי לסרוקוול. ממליץ לך לפנות גם לטיפול פסיכולוגי עם דגש CBT. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה