אריפלי - התגברות מוגזמת בתיאבון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

10/09/2020 | 22:16 | מאת: ירון

מזה חודש לוקח אריפלי 5 מ"ג כחיזוק אוגמנטציה לויאפקס XR במינון מקסימלי לטיפול בחרדה. בנתיים,אין כל השפעה חיובית. מאז התחלת האריפלי אני כל הזמן רעב ובעל תיאבון מוגבר. שמתי לב שאני גם כל הזמן רוצה לשתות. האם צריך לבצע בדיקת דם לרמת סוכר? (עשיתי לפני 3 חודשים והיה תקין).מאז התחלת האריפליי עליתי .3.5 ק"ג ואני אוכל כמויות מטורפות בערב בפרט והבטן שלי מאוד התנפחה. אשמח לחוות דעת רופא הפורום האם נדרש בדיקות מסוימות בשלב זה. שאלה נוספת- מה דעתך בכללי על בדיקה גנטית להתאמת תרופות פסיכיאטריות ? יש בכך תועלת ממשית?

שלום ירון.גם וויפאקס ובמידה פחותה יותר אריפליי עלולים להביא לעליה בתיאבון. אם אתה אוכל באופן מוגזם ושותה יותר מהרגיל יש לפנות לרופא משפחה ולעשות בירור מטבולי. בדיקות סקר גנטי של תרופות הן כלי עזר עם יעילות מסוימת בהתאמת תרופות באופן אישי למטופל. זה לא בסל, תחת הנחת ביטוחים משלימים זה סכום כסף לא קל אבל יכול לעזור. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה