רסיטל לא עוזר לי כבר

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

05/08/2020 | 00:51 | מאת: אלי

שלום, אני מאובחן עם ocd מגיל 13 עם חרדה כללית וטורט קל שמתחלף לכל מקום בגוף כולל טיקים ווקאליים , בגיל 22 התחלתי לקחת ציפרלקס בעקבות מחשבות טורדניות וחרדה , כיום אני בן 30. הציפרלקס הפסיק להשפיע ( אולי בעקבות גראס ואלכוהול) וכמעט התאשפזתי בעקבות מחשבות טורדניות מיניות והחליפו לי לפרוזאק שגרם לי לחרדת יתר וכרגע אני על רסיטל מזה חצי שנה 30 מ"ג , שייצב אותי באופן יחסי. החרדות חזרו שוב ואיתן רגישות יתר לרעשים של דלתות נטרקות מהשכנים והרגשת מועקה במשך כל היום ,דופק חזק ודכאון עקב רעשים ומחשבות על בדידות רבה. הטיקים החמירו לי עקב כך ואני מתחיל להרגיש כאבים בעקבות הטיקים בכתף. האם יש לך המלצה על טיפול אחר בשבילי ? הפסיכיאטרית שלי המליצה לי לשלב כדורי נוגדי פסיכוזה ואני מפחד.

שלום אלי. ניתן לשקול העלאת מנון רסיטל עד 60 מ"ג או לנסות לעבור לונלהפקסין או אנאפראניל. כמו-כן בהחלט אפשר לנסות תרופות נוגדות פסיכוטיות במנון נמוך כמו רספרדאל וסרוקוול- הן בטוחות לשימוש ואין לך מה לפחד. מעבר לכך ממליץ לך להפסיק צריכת גראס ואלכוהול שכן הם מחמירים אי שקט פנימי וחרדות לאורך זמן. כמו-כן ממליץ על טיפול פסיכולוגי בשיטת CBT. מומלץ לפנות ליעוץ פסיכיאטרי. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה