הפרעת טורדנות ותרופות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

25/06/2020 | 18:44 | מאת: ליאור

שלום ד"ר, אני מאובחן כסובל מהפרעת חרדה ומחשבות טורדניות בעיקר. ציפרלקס 20 מ''ג משך 5 חודשים לא עזר. החליפו לי לויאפקס XR ואני לוקח 300 מ''ג כבר 4 חודשים ואין שיפור. במצב כזה, תוספת תרופה לויאפקס כמו זיפרקסה במינון נמוך כמחזק יכול לעזור להפחתת מחשבות טורדניות?

שלום ליאור. קודם הייתי ממצה אפשרויות טיפול בתרופות SSRI אחרות כמו פריזמה או פבוקסיל, מנסה גם אנאפראניל. תוספות של תרופות אנטי פסיכוטיות במנון נמוך יכולות לעזור. רספרדאל וסרוקוול עדיפות יותר על אולנזפין. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה