לחץ הזעות דפיקות לב רדה חברתית

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

09/06/2020 | 21:47 | מאת: רוני

שלום ד"ר,יש לי חרדה לפני כל אירוע משפחתי,,או כל מקום שיש שם אנשים ,במיוחד כמו להיכנס לאולם אירועים או לניחום אבלים אני בוחר שעות לא קונבנציוליות כדי שלא יהיו אנשים ,אחרת אני מתחיל להזיע,דפיקות לב,מחפש דרך איך לצאת כביכול מבלי שירגישו ויביטו כשאני קם , עושה עצמי עונה לפון והולך מבלי להעיף מבט בתודה מראש.

09/06/2020 | 22:08 | מאת: רוני

סליחה בהמשך לפנייתי אני בן 52 וזו בעייה של מעל 20 שנים ,כל מקום שבו נמצאים אנשים,כגון,אולם ארועים,מסעדה בית לוויה ,החשש להגיע מציף אותי ההזעות החרדות,ואז מחפש מקום צדדי ,ולקום אפילו לשרותים זה מצריך תעצומות נפש שמא מסתכלים מדברים צוחקים,מחפש עזרה אמיתית בפגת החרדה הלחץ\בושה,בתודה מראש.

שלום רוני. מה שאתה סובל ממנו נקרא הפרעת חרדה חברתית או פוביה חברתית. מדובר בחרדה מפני תחושת בושה נחיתות ופגיעות בסיטואציות חברתיות חדשות ולא מוכרות. חרדה חברתית היא תופעה נפוצה ויש לה טיפול יעיל ביותר- שילוב של טיפול תרופתי בנוגדי דיכאון ונוגדי חרדה יחד עם טיפול פסיכולוגי הנקרא טיפול קוגניטיבי התנהגותי. ממליץ לך לפנות לטיפול. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה