סיכונים ותופעות לואי ההזרקת פורטאו

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

15/02/2011 | 22:21 | מאת: שרה

אני בת 71. משנת 1997 אני נוטלת פוסלאן 5 שנים רצוף ואחכ כשנה וחצי הפסקה ושוב פעם בחודש אחכ פעם בשבועיים ובשנה האחרונה פעם בשבוע.מדדי שחלוף העצם היו בשליש התחתון של הטווח הפרמנופאאוזלי. עקב סיכון גבוה לשברי דחיסה בחוליות עם ירידה בצפיפות העצם -3.4 -סטיות תקן בע"ש מותני ולאחר טיפול ממושך בביספונטים מומלץ מתן זריקות פורטאו. האם קיים סיכון בטיפול,האם יש מידע ומספיק ניסיון,מה הן תופעות הלואיועד כמה זה מפריע לסדר היום?

לקריאה נוספת והעמקה
22/02/2011 | 14:52 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום שרה, כמו לכל תרופה, גם לפורטאו יש תופעות לואי הכוללות בין היתר רמות גבוהות של סידן, כאב חזה, תת לחץ דם, בחילות וחולשה. השימוש בתרופה מוגבל לשנתיים בלבד בגלל שהבטיחות והיעילות שלה לא נבדקו מעבר לפרק זמן זה. את המנות הראשונות של הטיפול יש לקחת בישיבה ולא לקום מהר משכיבה כדי למנוע סחרחורות וירידה בלחץ הדם. בברכה,

31/10/2011 | 23:31 | מאת: שלומית

שלום הזרקתי לעצמי זריקת פורטאו,בפעם הראשונה...והבן שלי כואבת מאוד יש לי סוג של עקצוצים......אני בלחץ מזה, וכבר רוצה להפסיק...לא בא לי להרגיש כאב.

09/08/2017 | 11:00 | מאת: KIMI

האם ידועים מקרים של התפתחות סרטן העצמות בעקבות שימוש של מעל שנתיים בפורטאו ?

08/05/2018 | 09:36 | מאת: דפנה בורי

לאחר שלושה מקרי שבר להחלפת מפרק ירך, האם באמת כדאי לקחת זריקות? או שמספיק לקחת סידן אמורפי?

25/11/2018 | 08:00 | מאת: יפה

מה הסיכון במקרה שיומיים לא הזרקתי? התחלתי להזריק לפני שבוע

07/04/2019 | 20:16 | מאת: אופיר אשד

אני חולה במחלת אוסאופורוזיס והאנדריקרינולוג המליץ לי על זריקת אקלסטה לאחר טיפול אחד של האקלסטה הופיעו לי כאבים בגב העליון ופגמנטציה בעור . הזריקה הוחלפה בזיקת פורטאו להזרקה יומית למשך שנתיים אני מזריק כבר חודשיים ויש לי חולשה וכאבי בטן .

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי