תגובות בין תרופתיות - אסטמה, יל ד ועוד

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

11/08/2020 | 08:52 | מאת: ע.ש.

בת 67, אסטמה מילדות. כ 45% תפקודי ריאות. שוחה ומתרגלת יוגה בקביעות. תרופות מגוונות לאסטמה מילדות. התקפים החמירו אחרי הלידות. שימוש ארוך טווח בסטרואידים, כולל זריקות ארוכות טווח. אינטובציה אחרי התקף חמור בעקבות שימוש בנר נקסין. יתר לחץ דם אובחן בסביבות גיל 30. מזה 20 שנה שוחה וחל שיפור משמעותי מבחינת ההתקפים. אך תפקודי הריאות עדיין מראים על מחלה משמעותית וקשה. תרופות: * משאף פוסטר 2×2 ביום * ואלסרטן 80 מ ג ×2 ביום ( לפני כ 3 חודשים ירדתי מ 160/80 מ ג בבוקר, ועוד 80 מ ג בערב, עקב כל התחושות שעוד אפרט ולחצי דם נמוכים יחסית. עדיין קיימות תנודות מסויימות בלחצי הדם). * לורסטן, לאחרונה, עקב ריבוי צרבות. אתמול עברתי גסטרוסקופיה, עקב הצרבות ותחושת לחץ ברול הבטן וקשיי נשימה, בעיקר בישיב ושכיבה - נמצא בקע סרעפתי. בנוסף מזה כ 5 שנים טרמור בידיים ותנועות לא קלות בראש. מורגש יותר בבוקר מרגיש גם כדפיקות לב. לא מפריע לתפקוד. לא אובחן כפרקינסון. בדיקות קרדיולוגיות ללא ממצא. איכות חיי נפגעת מאד מהתוךעות. אני נשלחת מרופא לרופא, ללא מענה והטבה. לא מצאתי מי שיכול להתייחס לתמונה הכוללת. השפעות בין תרופתיות? אודה ואשמח מאד להתייחסותך ולהפנייתך לגורם מומלץ, אם צריך. המון תודות,

שלום, בהסתכלות כוללנית על התרופות והאבחנות אין יחסי גומלין בין תרופתיות אשר מראות על בעיה כלשהי. יש לציין שכן חשוב להימנע משימוש בתכשירים כמו נקסין , נירופן, אספירין ועוד מכיוון שעלולות לגרום להתקפי אסטמה. בנוסף יש לציין שטיפול במשאף פוסטר מכיל חומר בשם Formoterol אשר יכול להפעיל חלק מהקולטנים בלב ואז לגרום לעלייה בדופק הלב, בנוסף לרעד. אם הסיבות לרעד כבר נשללו מסיבות אחרות, אז יתכן שזה נובע מהמשאף (ואם את משתמשת גם בוינטולין אז יותר). ולכן ההמלצה להמשיך להשתמש במשאף מכיוון שהוא מכיל חומרים אשר שולטים במחלת האסטמה ומונעים ממנה להתקדם (טיפול חיוני) ובבירור הבא שלך אצל רופא ריאות תצייני את התופעות הלוואי שאת מרגישה. מבחינת לחץ דם, יש לעשות מדידות לחץ דם באופן רציף, ולנסות לשנות בהרגלי חיים כולל פעילות גופנית, פחות צריכה של קפאין ועוד במטרה לנסות לרדת ככל האפשר מהתרופות/ או להוריד מינוני התרופות. טיפול בואלסרטן מחייב אותך לעשות בדיקת דם אחרי חודש- שלושה חודשים מתחילת הטיפול על מנת לראות שמצב המלחים בגוף תקין בנוסף לתפקוד כלייתי. יש לציין שטיפול בואלסרטן נחשב לטיפול יעיל עם הרבה יתרונות בשונה מתרופות אחרות, ובדומה לשאר התרופות מחייב מעקב. בריאות שלמה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי