כאבים חזקים בשוקיים בזמן הליכה מהירה וריצה.

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

17/12/2011 | 14:00 | מאת: עוז

שלום, בזמן הליכה מהירה או ריצה ממושכת ליותר מבערך 400 מטר השוקיים מתחילים לכאוב בצורה אדירה, כאב של שריפה כזאת חזקה מאוד. הכאב נמשך כבר כמה שנים ולא הלכתי לבדיקה ואתמול קראתי קצת באינטרנט על כאבים דומים ומצאתי משהו שנקרא PVD- טרשת בעורקי הגפיים ולפי מה שקראתי זה ממש מתאים לתיאור של הכאב ולפי איך שזה בא. הייתי אצל הרופאה הצבאית בבסיס שלי והיא אמרה שזה רק שרירים חלשים שצריך לחזק אותם אבל זה נשמע לי הזוי כי אלה כאבי תופת וזה בלתי נסבל להמשיך להתאמן עם כאבים כאלה. אז השאלה שלי היא: יכול להיות באמת שאני סובל מ PVD? ואם כן אז מה לעשות? כי אני לא רוצה להמשיך בשירות קרבי ולפגוע לעצמי ברגליים. תודה!

עוז שלום, לפי התיאור שלך, כניראה מדובר בבעיה אורתופדית ומכאנית. על מנת לאבחן את מקור הבעיה יש לבדוק את מנח כפות הרגליים שלך ולהבין אם מדובר במקרה של shin splint- בעיה הנובעת ממשיכה חזקה של השרירים הנאחזים בעצם השוק. במידה וזו אבחנתך, לרוב אימון על משטחים לא יציבים בשילוב עם מדרסים ביומכאניים המותאמים לכפות הרגליים שלך יפתרו את הבעיה. חשוב גם לשלול את תסמונת המדור הסגור, בעיה פחות שכיחה שיכולה להופיע בשוק. בשלב הראשון, יש לפנות לאבחון וטיפול פיזיותרפיה ולהתאים מדרסים. בברכה, סאם www.imacs.co.il

11/01/2013 | 09:03 | מאת: עילם רן

עוז שלום, מעניין אותי ללמוד האם המשכת בבדיקתך ופתרת את הבעיה? כמוך, אני חווה את התופעה כבר שנים, מתחילת תקופת הטירונות שלי. תמיד חיברתי בין התופעה לשברי הליכה אולם לאחרונה כבר איני בטוח שהאיבחון הזה הגיוני לאור הזמן הממושך שעבר ותקופות המנוחה הארוכות בין פעילות לפעילות שאינן משפרות את המצב. מדרסים אכן שיפרו את המצב מעט אולם התופעה לא נעלמה לגמרי... אשמח ללמוד על כל דבר שיסייע לי לפתור את הכאבים ולאפשר לי להנות מריצה והליכה כ"אחד האדם"

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה